Een griepje opgelopen?

Tilburg – Langzaam kunnen wij gedag zeggen tegen de warme, zomerse dagen en de koude dagen welkom heten. Het krijgen van kippenvel en rillen van de kou als je er alleen al aan denkt! Het liefst pak je nu die dikke trui die al maanden in de kast verstopt zit en trek je die zo snel mogelijk aan, of kies je er toch voor om lekker in jouw warme bed te blijven liggen.

Koude dagen betekent ook sneller een griepje oplopen, niet zo fijn! Continu een loopneus, een vastzittende hoest, last van je spieren… Wij hebben tien tips voor wat je bij ziekte kunt doen:

  1. Het is slim om een dagje thuis te blijven, om lekker tot rust te komen en te gaan uitzieken.
  2. Stap lekker in de douche en fris je even op. Dit keer heb je dan een reden om even iets langer te genieten van het warme water.
  3. Draag comfortabele kleding. Iets wat makkelijk aan te trekken is en lekker los zit.
  4. Eet lekker gezond! Veel fruit en groente, zo zorg je ervoor dat je lekker veel vitamines binnenkrijgt.
  5. Drink de hele dag! Zorg ervoor dat je niet uitdroogt, want dat gaat snel als je griep hebt. Kruidenthee daarentegen is uitstekend bij griep of verkoudheid.
  6. Heb je honger, maar geen zin meer in fruit of groente? Eet dan iets licht verteerbaars, zoals een heerlijke warme kom kippensoep.
  7. Vergeet niet af en toe frisse lucht te happen. Het is niet goed om de hele dag binnen te blijven.
  8. Paracetamol doet wonderen! Voor vastzittende hoest kun je altijd een hoestdrankje gebruiken.
  9. Doe tussendoor korte dutjes als je voelt dat je moe wordt.
  10. Vermaak je zelf met een leuke film of een spannend boek, maar het belangrijkst is dat je ervoor zorgt dat je goed uitziekt.