Hé, doe de deur dicht!

Tilburg – Laat jij ’s nachts de deuren in je woning open? Uit oogpunt van brandveiligheid is dat geen goed idee. Gesloten deuren en hoorbare rookmelders geven je namelijk extra tijd om bij brand veilig je huis uit te komen. Bijna 40% van de Nederlanders laat ’s nachts de deuren in de woning open. Door deze deuren te sluiten, verleng je de beschikbare vluchttijd bij brand van 3 naar 10 minuten. Dat redt levens!

 

 

Doe je me open of laat je me dicht?

De Nationale Brandpreventieweken in oktober staan in het teken van ‘Hé, doe de deur dicht’. Deze maand, maar ook daarna, gaat de brandweer in onze regio de boer op met daadwerkelijk een deur. Dat doen ze op locaties waar veel mensen zijn, bijvoorbeeld tijdens weekmarkten of in een winkelstraat. Ze nodigen mensen uit om de deur te openen. Vervolgens zien zij letterlijk wat de meerwaarde voor brandveiligheid is van het sluiten van de deuren in huis.

 

Vooropletters

In onze regio komen de ‘Vooropletters’ terug in de Brandpreventieweken. Dit is een campagne om inwoners bewust te maken van veiligheidsrisico’s en wat ze zelf kunnen doen om deze te voorkomen. Het is een samenwerking tussen de Veiligheidsregio en partners zoals GHOR, Brandweer, Politie en gemeenten. De insteek is: ‘Er is nu geen brand (of beroving, inbraak, uitbraak, infectieziekte…), maar dat kan zo maar anders zijn. Word een Vooropletter en help mee om dit te voorkomen’. Zo maken we samen onze regio veiliger.