Maatje ben je met je hart

“Ik zou best iets voor een ander willen doen. Iets waar ik blij van word en een goed gevoel aan overhoud.” Veel mensen herkennen zich in deze gedachten, maar voegen de daad (nog) niet bij het woord. Misschien weet je niet of vrijwilligerswerk bij je past. Of weet je niet wát je dan wil doen.

De stap zetten kan best spannend zijn. De enige manier om daarachter te komen, is door het gewoon te proberen. En baat het niet? Dan schaadt het niet! Je kan alleen spijt krijgen van dingen die je niet hebt gedaan. Wie weet kom je tot de conclusie dat je geknipt bent om Tilburgs Maatje te zijn.

Tilburgs Maatje – Jij ook?

Als Tilburgs Maatje word je gekoppeld aan een kwetsbare Tilburger. Een Tilburger die bij je past en die je met regelmaat ziet. Iemand die jij bijvoorbeeld kunt helpen met taal. Of je ondersteunt een gezin, door inzet van jouw persoonlijke ervaringen. Maar op de koffie gaan bij een eenzame oudere of iemand helpen met de administratie behoort ook tot de vele mogelijkheden. We maken een match met iemand die écht past bij jouw wensen. Op die manier word je ‘maatje vanuit je hart’.

“Ik ontmoet mensen die hun eigen, vaak prachtige, verhaal hebben. Dat spreekt mij enorm aan.”, aldus Henny Zetteler.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst op woensdagavond 25 oktober in MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36. Je komt deze avond alles te weten over Tilburgs Maatje; je krijgt algemene informatie én Tilburgse Maatjes vertellen over hun eigen ervaringen.

Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van 1 op 1 vragen. Binnenlopen kan tussen 19.30 –  20.00 uur en om 20.00 uur start de presentatie. Om 21.00 uur wordt de avond afgesloten. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie via www.tilburgsmaatje.nl of bel naar het AdviesPunt van ContourdeTwern op: 013 549 86 46.