Mach-mit-Mobil in Tilburg

TILBURG – Het Goethe Institut heeft maandag zijn Mach-mit-Mobil ingezet in Tilburg. Bij De Nieuwste School kregen de leerlingen een speciale Duitse les. Er waren namelijk twee mensen uit Duitsland met de ‘speciale’ auto naar de school gekomen om de leerlingen wat bij te brengen.

De lessen waren verdeeld in een soort van spel. De leerlingen werden verdeeld in groepen en aan een tafel geplaatst met een opdracht. Bij elke tafel was er een andere opdracht te vinden waarmee kinderen zich konden verdiepen in de Duitse taal en cultuur. Hierbij lag vooral de nadruk op het belang van Duits in het beroepsleven. De leerlingen kregen meer in de gaten hoe belangrijk de band tussen onze twee landen is.

 

Onder begeleiding van de twee afgevaardigden uit Duitsland en de eigen leraar Duits moesten de kinderen zo veel mogelijk punten weten te scoren. Op een leuke en ook informatieve manier wisten de kinderen hun eigen kennis in de Duitse taal en cultuur aan te vullen. De docent vond het een leuk initiatief om aan mee te werken en gaat het zeker op de agenda zetten voor volgend jaar.

 

 

 

 

 

Duits
De Nieuwste School is pas sinds drie jaar bezig met het geven van Duitse les. Waar eerst Frans en Spaans werden aangeboden als vreemde talen, is Frans vervangen door Duits. Steeds meer leerlingen kiezen nu voor de taal van ons buurland omdat die veel makkelijker te leren is dan Spaans. “Duits lijkt zo veel op de Nederlandse taal dat leerlingen minder moeite hebben met het verstaan.”, aldus Thomas Langbroek, de leraar Duits.