Beste festivals uit de regio

TILBURG – Het seizoen van alle festivals is weer bijna helemaal voorbij. De website festileaks.com houdt voor iedereen altijd netjes bij hoe goed elk festival gescoord heeft dit jaar door vragen te stellen aan de bezoekers. Dit jaar zijn onze eigen festivals maar 2 keer terug te vinden in de top 25.

Best Kept Secret (14)

Op 17 juni begon het driedaagse muziekfestival in Hilvarenbeek. Met een mooie 8 gemiddeld wist dit festival een prima 14e plek te bereiken. Van de 22.000 bezoekers werden er 100 gevraagd of ze even een oordeel wilden geven over het feest.

Het programma ontving gemiddeld een 7.5, gasten vonden zoals elk jaar weer dat er een leuk uiteenlopend programma was samengesteld met een goede diversiteit. Op het gebied van sfeer wisten ze een 7.8 te scoren. Dit omdat zelfs wanneer het weer omsloeg de goede spirit bij iedereen aanwezig bleef. De aankleding was ook in orde. De 7.9 werd vooral uitgedeeld voor het goed gebruik maken van zowel bos als strand.

Alleen de ingangen van sommige tenten hadden wat groter kunnen zijn om de doorstroom beter te laten verlopen. Het geluid was wel echt het beste van het festival, van alle festivals eigenlijk. Met een 9 voor geluid wisten ze zelfs een award voor beste geluid binnen te slepen. Verder kreeg het eten/camping en mobiel netwerk ook hoge cijfers. Alleen bereikbaarheid/weer en sanitair scoorde laag. Hier liggen de verbeterpuntjes voor de komende jaren.

Al met al was Best Kept Secret een geweldig mooi feest. De reacties zijn grotendeels ontzettend positief en met deze puntenlijst kan de organisatie er voor zorgen dat het volgend jaar de top kan bereiken.

Woo Hah! (22)

Op zaterdag 1 juli vond de 3e editie van het eendaagse festival Woo Hah! plaats. Voor een dagje tovert dit feest de stad Tilburg om in de hiphophoofdstad van Nederland. Met grote headliners was het evenement ook al maanden van tevoren uitverkocht en dat was te merken ook.

Het programma kreeg een 8.2, het was ontzettend jammer dat de twee headliners Future en Mac Miller besloten niet meer te komen. Maar de rest van de acts maakte dit weer helemaal goed. De sfeer (7.5) en aankleding (7.8) waren wel helemaal in orde. Op duwen om de zaal binnen te komen na, wist het ruwe uiterlijk van de Spoorzone zich weer perfect aan te sluiten bij het publiek. Tussen de oude treinsporen door waren de bezoekers hard aan het feesten om qua energie bij te blijven bij hun favoriete artiesten. Het jammere was alleen de geluidskwaliteit (6.3), stond je net wat verder achteraan dan was de kans groot dat je je favoriete artiesten niet meer kon verstaan. Verder was het eten & drinken (7.9) goed geregeld.

Zelfs met maar 4 barren kon het festival de grote drukte perfect aan. Je was ook zo aanwezig op het festival want het is op steenworpafstand van het station te vinden. Wel moest je na de middag lang wachten tot je eindelijk binnen was en dit bracht de bereikbaarheid terug naar een 8.7. Als laatste valt nog wel te vermelden dat het mobiele netwerk perfect geregeld was. Mocht je je vrienden kwijtraken, kon je ze zelfs nog perfect bellen wanneer je in het midden van de mensenmassa stond. Hiermee scoorde Woo Hah! een 9.6 en wisten ze de award voor beste Mobiele Netwerk binnen te halen.

Alles bij elkaar was Woo Hah! weer een geweldig feest. Wanneer je het terrein volgend jaar net wat groter maken, kunnen ze zelf ook nog stijgen naar de top van de Nederlandse festivals.

De lijst van dit jaar valt een beetje tegen qua ranking van onze eigen festivals. Hopelijk leren de organisaties van de minpunten die gegeven werden door de bezoekers en kunnen we volgend jaar onze festivals in de top 10 terug vinden. Voor inspiratie kunnen ze misschien een kijkje nemen bij Zwarte Cross, zij kwamen namelijk met een 9,7 voor sfeer als beste naar voren dit jaar.

Omroep Tilburg