Centrum Seksueel Geweld is geopend

Breda – Het CSG is geopend. Mensen in de regio’s West- en Midden-Brabant die een situatie van seksueel geweld hebben meegemaakt, kunnen hier voortaan terecht.

Bij het CSG werken alle instanties, hulpverleners en deskundigen samen, waardoor slachtoffers/patiënten niet vaker dan nodig hun verhaal hoeven te doen en onderzoeken te ondergaan om sporen te verzamelen die als bewijs kunnen dienen.

In het verleden kregen slachtoffers te maken met zoveel instanties. Met als gevolg dat een slachtoffer vaak zijn/haar verhaal steeds opnieuw moest vertellen.

Dat is heel vervelend, zeker als zoiets je is overkomen. Vanaf nu is dit gelukkig anders dankzij de interne structuren/samenwerking bij het CSG

Het centrum zit in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Hier zorgt men ervoor dat mensen bij ernstig geweld meteen ergens terecht kunnen. De exacte locatie van het centrum binnen het Amphia wordt niet bekendgemaakt. Het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen er zomaar binnen kan lopen.

Slachtoffers van seksueel geweld moeten het landelijke telefoonnummer 0800-0188 bellen en krijgen dan te horen waar ze naartoe kunnen. Het nummer is dag en nacht bereikbaar.

Binnen het CSG werkt een deskundig team met medische, psychologische en forensische expertise samen, zodat een slachtoffer/patiënt snel en effectief geholpen wordt.

Het centrum is het zestiende in Nederland, waarmee een landelijke dekking bewerkstelligd is. Het is bereikbaar via het gratis nummer 0800-0188 en via centrumseksueelgeweld.nl.

Omroep Tilburg