“De buurt aan zet”: waarmee zou je aan de slag willen gaan?

Tilburg – Op woensdag 13 december houdt de gemeente een inspiratiesessie met als thema ‘De Buurt aan Zet’ onder leiding van Gerard Korthout. Dit is een initiatief van de gemeenteraad Tilburg. Samen aan de slag met je woonomgeving is hiervan het doel. Als het aan de gemeente ligt, gaan veel meer inwoners aan de slag met hun eigen woonomgeving. 

Mensen in heel Tilburg zouden eigenlijk moeten participeren in hun buurt. Wat zou je op je willen nemen in jouw woonomgeving? Waarmee zou je als buurt aan de slag willen gaan? Hoe zou je optimaal met medebewoners en de gemeente kunnen samenwerken? Informeren en van elkaar leren. Daarover gaat de inspiratiesessie. Maar ook over andere aspecten die deelnemers tijdens de sessie willen inbrengen.

Bijvoorbeeld moestuinen in wijken gerealiseerd door wijkbewoners, of een fijne speelplek creëren voor kinderen in de wijk. Bewoners geven steeds vaker te kennen dat ze graag zelf gezamenlijk hun woonomgeving onder handen nemen.
Woensdagavond is iedereen welkom om de inspiratiesessie bij te wonen in Theater de Boemel. Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang: 19:30 uur. Aanmelden kan tot 12 december. Voor meer informatie zie buurt aan zet

Omroep Tilburg