Grote controle van auto’s in Tilburg en Goirle

TILBURG – In Tilburg en Goirle zijn donderdag bij een grote controle acht mensen aangehouden en heeft de Belastingdienst beslag gelegd op negen auto’s. Onder de arrestanten zat ook nog iemand die nog een celstraf had staan die hij nog uit moest zitten. Dit liet de politie vrijdag weten op Facebook.

De andere zeven mensen werden opgepakt vanwege openstaande boetes, overtreding van de Wet Wapens en Munitie en het belemmeren van een ambtenaar in zijn werkzaamheden.

Meerdere locaties

In Tilburg werd de controle gehouden op de Bredaseweg en in het buitengebied van de gemeente Goirle werd er ook gecontroleerd. Er werd beslag gelegd op negen voertuigen en in totaal werden er elf voertuigen weggetakeld. Ook werd er voor 4500 euro aan openstaande boetes geïnd.

De politie schreef in totaal ook nog 55 bekeuringen uit, variërend van verkeersovertredingen tot milieuovertredingen in het buitengebied. In totaal wist de politie voor 9000 euro aan boetes te innen. In Goirle werd er zelfs een auto met valse kentekenplaten ontdekt.

De controle werd uitgevoerd door de politie maar ook medewerkers van de Belastingdienst, RDW, Douane, Koninklijke Marechaussee, NVWA, Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Tilburg en Goirle waren aanwezig.

Omroep Tilburg