Plan voor ‘Polenmotel’ zorgt voor onrust in Tilburg-Noord

Tilburg – De commissie Leefbaarheid vergaderde afgelopen maandag over de mogelijke komst van containerwoningen voor 150 Oost-Europese arbeidsmigranten in Tilburg-Noord.

De fracties van Voor Tilburg, LST, Lokaal Tilburg, SP, VSP, OPA en de TVP brachten dit punt op de agenda. Acht bewoners uit Noord spraken hun onrust uit over de mogelijke komst van het ‘motel’. Harrie Meeuwesen, voorzitter van de wijkraden in Tilburg-Noord, zei over de huidige situatie: “In de twee focuswijken Stokhasselt en Vlashof, met veel sociale woningbouw, ligt de leefbaarheid onder het landelijk gemiddelde. De armoede in beide wijken is erg groot, velen leven onder de armoedegrens. Het absorptievermogen van de wijken is tot een einde gekomen. Kampvorming leidt tot meer spanningen in de wijk.”

Alle acht insprekende buurtbewoners zijn van mening dat de komst van deze arbeidsmigranten Noord zal verzwakken. “Noord is een grote achterstandswijk die hulp nodig heeft. Waarom niet de werklozen in Tilburg-Noord aan werk helpen?” Daan de Kort bood een petitie aan met 200 handtekeningen tegen de komst van het ‘motel’. Waar hij aan toevoegde: “u als college bent verantwoordelijk voor een prettig leef- en werkklimaat.” Volgens wethouder Mario Jacobs is er door het college nog niet ingestemd. Na carnaval zal hij in gesprek gaan met de wijkraden. Wel vindt hij dat er iets moet gebeuren in de twee  focuswijken Stokhasselt en Vlashof.

Omroep Tilburg