Tilburg start Schuldenoffensief

Tilburg – De gemeente Tilburg geeft het startschot voor het Schuldenoffensief. Dit is erop gericht om toenemende schuldenproblematiek aan te pakken in Tilburg. De gemeente wil voorkomen dat inwoners (verder) in de financiële problemen komen.

Met dit offensief wordt ondersteuning geboden in het op orde krijgen van het leven van inwoners. In plaats van wachten tot inwoners zelf om hulp vragen, gaat Tilburg actief de eerste stap zetten.

Dit doet de gemeente samen met diverse maatschappelijk partners in de stad en met landelijke instanties. Het aanpakken én voorkomen van schulden staat hierbij centraal. Een van de acties is de Tilburgse ‘Eropaf-aanpak’, waarbij de gemeente bewoners met betalingsachterstanden of schulden benadert.

Wethouder Hans Kokke van Armoedebestrijding is blij met de start van het Schuldenoffensief: “Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Financiële problemen leveren stress op, waardoor mensen niet uit hun situatie kunnen komen. Deze belemmeringen willen we wegnemen.”

De raad heeft er bijna 4,5 miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

Omroep Tilburg