Tilburg verwelkomt Sinterklaas met veel feestgedruis

Tilburg – Afgelopen zondag was het zover: Sinterklaas en zijn pieten kwamen aan in de Piushaven. De Sint werd enthousiast ontvangen en toegezongen. Begeleid door een opstoet, een heuse fanfare en het pietenorkest kon de intocht officieel beginnen. Op het Pieter Vreedeplein nam Sinterklaas plaats op het podium en mochten kinderen hem allerlei vragen stellen. Dat heeft de Sint geweten toen hij de vraag kreeg “wat is de kleur van uw onderbroek?”! Sinterklaas en zijn pieten konden hier smakelijk om lachen en het antwoord was dan ook “rood met gouden biezen.”

Sinterklaas vervolgde zijn tocht vanaf het Pieter Vreedeplein richting Wagenmakerij in de Spoorzone in een cabrio. Zijn paard Amerigo was inmiddels toe aan welverdiende rust na zo’n lange reis. Onderweg werden kinderen door de pieten verwend met snoepgoed maar ook met fruit. Pieten gingen enthousiast met kinderen op de foto. De Sint deelde zelfs high-fives uit.

In de Wagenmakerij was het feest compleet met springkussens, muziek en optredens, en werd Sint Nicolaas feestelijk ontvangen op het grote podium. Sint en zijn pieten genieten nog na van dit uitbundige feest en rusten eerst nog eventjes uit. Want de komende tijd hebben ze het heel druk, tot na pakjesavond. Fluisterpiet heeft verklapt dat ze nog veel verassingen in petto hebben. Spannend! De schoentjes kunnen worden gezet!

foto’s 2017 © angelique cornelissen

Omroep Tilburg