VVD Tilburg stelt vragen over Jan Wierhof

TILBURG – In augustus 2016 heeft er wederom een incident plaatsgevonden met een patiënt van de Jan Wierhof in Tilburg. Deze verwarde man is daar ontsnapt en aan bezorgde buurtbewoners werd gemeld dat zij deze bewoner niet moesten benaderen, maar direct 112 moesten bellen zodra zij deze man zagen. Dit geeft de buurtbewoners geen prettig idee en zorgt niet voor een gevoel van veiligheid in de buurt, zo meent de Tilburgse VVD-fractie.

De partij vindt dat de maat vol is en dat er moet worden gezorgd voor een fijn en veilig leefklimaat voor de buurtbewoners rondom de Jan Wierhof. De bewoners zouden immers geen problemen moeten ondervinden van de verslavingszorg, zoals hen destijds ook is beloofd. Vanwege de acute problematiek is de VVD van mening dat snel actie ondernemen noodzakelijk is. Derhalve vraagt de VVD het college om snelle beantwoording van onderstaande vragen.

De VVD-fractie stelt de volgende schriftelijke vragen ex artikel 47 van het Reglement van Orde gemeenteraad Tilburg 2013:

1. Is het college het met de VVD eens dat de maat nu vol is met de problemen die door de patiënten van de Jan Wierhof worden veroorzaakt, en dat er harde maatregelen dienen te worden getroffen?

2. Is het college het met de VVD eens dat de belofte dat de buurtbewoners geen problemen zouden ondervinden van de verslavingszorg niet is nagekomen door de gemeente Tilburg?

3. Na het vorige incident met betrekking tot de Jan Wierhof heeft de burgemeester op vragen van de VVD-fractie aangegeven een goed en stevig gesprek te voeren met het bestuur van de Jan Wierhof. Heeft dit gesprek reeds plaatsgevonden en wat zijn de uitkomsten van dit gesprek geweest?

4. In de ogen van de VVD worden de toezeggingen aan de buurt niet nagekomen; dit is aantoonbaar niet veilig voor de buurt. Derhalve dient de uitbreiding van de Jan Wierhof wat betreft de VVD-fractie te worden stilgelegd. Wat betreft de VVD dient zelfs verplaatsing naar de Jan Wierhof te worden terug gedraaid. Is het college het eens met de VVD-fractie?

Omroep Tilburg