Kunstenaarsinitiatief SEA Foundation presenteert met trots: A tape runs on in silence

A Tape runs on in Silence | Foto: Sea Foundation

TILBURG – Je bent van harte uitgenodigd voor de opening op 9 september van 19:00 – 21:00 uur.
De inleiding zal worden verzorgd door Sibylle Feucht, curator van Das Esszimmer in Bonn, gevolgd door een performance van Jens Standke om 20:00 uur. De performance is additionele programmering voor Incubate Festval 2016.

Jens Standke gaat, uitgerust met speciaal geprepareerde tapes, veldopnames maken op bijzondere plekken in Tilburg. Deze geluidsopnames worden gepresenteerd als ‘sound-scapes’ in een grootschalige audiovisuele installatie. Jens Standke woont en werkt in Berlijn en Keulen. Hij is een opmerkelijk jong talent, dat de crossover van kunst met beeld en geluid als vanzelfsprekend ervaart. Jens Stadke is in 2013 met distinctie afgestudeerd aan de Academie voor Mediakunst te Keulen. Voor zijn werk ontving hij de Media Art & Design Award van dat jaar.

Internationaal samenwerkingsproject

De tentoonstelling met Jens Standke komt tot stand door een wens van Das Esszimmer in Bonn, Duitsland en SEA Foundation uit Tilburg om een samenwerking en een uitwisseling op te starten en daarmee het 5-jarig bestaan van de instellingen te onderstrepen. De samenwerking richt zich op het geven van een internationaal platform aan lokale kunstenaars. Stijn Peeters laat daarom in dit kader nieuw grootschalig werk zien in Bonn. 

Stijn Peeters woont en werk in Eindhoven en heeft een indrukwekkende staat van dienst, echter tot op heden zelden in het buitenland getoond. Zijn werk is sociaal bewogen en haakt in op de actualiteit. Het heeft bovendien een heel eigen sfeer en stem. In Bonn, bij Das Esszimmer, toont Stijn Peeters nieuwe schilderijen en werken op papier uit de serie Chios-Idomeni 1824 – 2016 – een werk dat refereert aan een groot formaat doek van Franse schilder Eugene Delacroix -, in combinatie met etsen en lino’s uit de serie ‘Grandes Machines’.

Kunstenaarspublicatie

Stijn Peeters publiceert voor de gelegenheid zijn editie getiteld 10.000. De titel refereert aan de 10.000 minderjarige, alleenreizende vluchtelingen die volgens een bericht van Interpol in januari 2016, de afgelopen jaren zijn verdwenen nadat zij als vluchteling werden geregistreerd. De publicatie bevat 24 pagina’s. Riso-print in twee kleuren op muncken-papier. De editie is genummerd en gesigneerd. Er zijn 50 exemplaren. 

Omroep Tilburg