Nieuwe snelfietsroute tussen Tilburg en Rijen biedt fietsers meer opties

Foto: Tim Hessels

De snelfietsroutes F58 en F261 tussen Tilburg en Rijen zijn onlangs toegevoegd aan het netwerk van fietsknooppunten. Hierdoor hebben zowel recreatieve fietsers als mensen die dagelijks fietsen meer opties gekregen. Dankzij nieuwe bordjes en wegwijzers is het nu makkelijker om vanaf deze snelfietsroutes naar rustige gebieden toe te fietsen.

Om deze nieuwe snelfietsroute onder de aandacht te brengen, werd er een promotieactie gehouden. ‘Medewerkers van Ons Brabant Fietst’ stonden op drukke plekken in Tilburg en Rijen om met mensen te praten. Daarbij kregen inwoners flyers met informatie en werd er een quiz georganiseerd over de snelfietsroutes. Het doel van deze actie was dat meer mensen bekend raken met deze routes en er gebruik van gaan maken.

Aantrekkelijker voor alle fietsers

Etiënne Lataster, programmamanager van ‘Ons Brabant Fietst’, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die voor ontspanning fietsen, ook eerder de fiets pakken voor woon-werkverkeer. Door het recreatieve fietsnetwerk te combineren met de snelfietsroutes via duidelijke bewegwijzering, wordt het voor alle fietsers aantrekkelijker. Dit bevordert het gebruik van de fiets, wat een van de doelen is waar Ons Brabant Fietst dagelijks aan werkt.” Dit doen ze in opdracht van de provincie Noord-Brabant en gemeenten. Onder andere met opvallende promotieacties zoals deze, wil ‘Ons Brabant Fietst’ laten zien dat ze hier actief mee bezig zijn.

Samensmelting

De samensmelting van de snelfietsroute met het recreatieve knooppuntennetwerk is een slimme zet volgens Lataster. Het fietsen in Noord-Brabant moet hiermee een boost krijgen. Eerder kreeg ook de F261 tussen Tilburg en Waalwijk deze upgrade. “Wat de routes F58 en F261 uniek maakt, is hun directe route, comfort en de prioriteit die aan fietsers wordt gegeven.” Dankzij aanpassingen aan de bestaande routeborden wordt vanuit elke omliggende gemeente duidelijk verwezen naar de snelfietsroutes. Bovendien zijn op de route speciale snelfietsrouteknooppunten geïnstalleerd voor duidelijkheid van alle potentiële gebruikers in de toekomst.

Foto: Tim Hessels

Inwoners die willen deelnemen aan de winactie bij de fietsroutes kunnen tot 31 maart terecht op www.sjees.nl/winactie. Door het beantwoorden van de quizvraag maken deelnemers kans op tickets voor de Efteling. Het park is dankzij de nieuwe snelfietsroute nu makkelijker bereikbaar met de fiets.

LEES OOK:
Het Andere Normaal – Snelfietsroutes in Brabant: lukt het om de forens op de fiets te krijgen?

Tristan Kans