Sterk Willem II pakt eindelijk weer eens de winst

TILBURG – Na het verlies tegen Sparta van afgelopen weekend heeft Willem II zich woensdagavond sterk herpakt. De Tilburgers wonnen thuis van nummer 9 VVV-Venlo.

In de eerste tien minuten ligt het tempo in de wedstrijd erg laag, Willem II heeft het meeste balbezit maar doet er vrij weinig mee. Ook VVV lijkt meer af te wachten en laat Willem II het meeste aan de bal. Na 33 minuten is er de eerste echte kans van de wedstrijd. Ben Rienstra stuurt Tsimikas de diepte in waarna de Griek tegen keeper Unnerstall aan schiet.

In de 44ste minuut is het dan ineens raak voor Willem II. Tsimikas zet vanaf de linkerkant van het veld voor en na slecht uitverdedigen van VVV is daar ineens Bartholomew Ogbeche die in de kluts de bal raak kan schieten.

In de tweede helft is het al snel 2-0. Een schot van Rienstra wordt getoucheerd door een VVV-verdediger en belandt achter Unnerstall. In de 53ste minuut wordt de wedstrijd zo goed als beslist door Jordy Croux.

Hij neemt zelf de corner die via Unnerstall terugkomt in de voeten van Croux, de Belg weet van buiten de zestien meter de bal in de korte hoek te schieten. VVV probeert daarna nog aan te vallen maar krijgt niet echt grote kansen.

Willem II krijgt nog kansen via Croux en Sol, maar beide ploegen weten niet meer te scoren. In de slotfase maakt nieuwkomer Eyong Enoh zijn debuut voor Willem II, hij vervangt Ogbeche. Door deze overwinning heeft Willem II aansluiting gevonden tot nummer 13 FC Groningen, dat deze speelronde in actie komt tegen Feyenoord.