Willem II speelt gelijk tegen FC Twente

ENSCHEDE – Willem II heeft afgelopen zaterdag gelijkgespeeld tegen FC Twente. In een erg leuke wedstrijd moesten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

De openingsfase van de wedstrijd is leuk, er zijn kansen voor beide ploegen en de twee teams hebben allebei aanvallende intenties. De openingsgoal valt dan ook al snel. In de 13e minuut maakt Tsimikas de 0-1 nadat Drommel de bal slecht wegwerkt.

Willem II lijkt in de 29e minuut ook de 0-2 te maken, maar de goal van Rienstra wordt terecht afgekeurd. Voor rust wordt het nog 1-1, uit een vrije trap van Maher is het Lam die volledig vrijstaand de bal achter Wellenreuther weet te koppen.

De tweede helft gaat ook gelijk op, echter komt Willem II opnieuw op voorsprong. 20 minuten voor tijd is het topscorer Sol die de stand op 1-2 brengt, na een goede voorzet van Tsimikas schiet Sol de bal achter Drommel.

Twente, dat punten moet pakken om niet te degraderen, weet dan nog een punt veilig te stellen. Het is de 86ste minuut als Twente een corner neemt, via de kluts weet Bijen de 2-2 te maken. Beide ploegen hebben aan dit gelijkspel vrij weinig; Twente staat laatste en Wilem II staat zes punten boven de degradatie-streep.