Olof viert negentig jaar studentenstad Tilburg

TILBURG – 90 jaar geleden werd net na de opening van de R.K. Handelshoogeschool (Tilburg University) het Tilburg Studenten Corps Sint Olof opgericht. Olof groeide snel, aangezien toentertijd elke student aan de universiteit standaard lid werd van de vereniging. Nu, 90 jaar later, is Olof nog steeds een zeer actieve studentenvereniging met een rijke historie.

Zij vieren dit negentigjarig bestaan traditiegetrouw groots. Een deel van de Bouwhal op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg wordt omgebouwd tot lustrumterrein. Hierop worden van 8 tot en met 23 juli allerlei activiteiten gehouden, variërend van een bingo voor ouderen tot grootse studentenfeesten. Een ander terugkerend fenomeen is de Rijjool, die 10 juli plaats zal vinden. Tijdens deze stoet gaan alle 25 disputen van Olof in opgetooide, unieke voertuigen de stad door. De route zal beginnen op de St. Oloflaan en via de universiteit naar de binnenstad lopen.

Daarnaast wordt er op 14 juli in samenwerking met de Johan Stekelenburg Stichting een stadsdag gehouden, waarbij alle inwoners van Tilburg aan kunnen sluiten. Overdag zal er in samenwerking met de Zonnebloem een leuk programma voor ouderen neergezet worden. Voor de kinderen zijn er onder andere springkussens, een voetbalveldje en een midgetgolfbaan. Ondertussen kunnen de ouders op het festivalterrein een drankje drinken en hapje eten met de studenten van Olof.

Voor alle studenten zullen de open feesten op 13 en 18 juli de hoogtepunten zijn. Hierbij zullen grote artiesten optreden en komen studenten uit heel Nederland samen om 90 jaar Olof uitbundig te vieren.

Kijk op www.oloflustrum.nl voor meer informatie over het programma.

Gerelateerd Nieuws