Opening culturele seizoen in Tilburg

Tilburg – Op 16 en 17 september vieren we de cultuur in Tilburg met De Opening. Tijdens dit weekend kunnen alle Tilburgers gratis genieten van de bruisende cultuur in onze stad. Verschillende culturele instellingen als podia, musea en ateliers bieden samen met Tilburgse makers een gratis toegankelijk programma, variërend van beeldende kunst, muziek, theater tot programma’s voor kinderen. Het is een initiatief dat door de instellingen zelf is genomen om iedereen te laten meegenieten én om de opening van het culturele seizoen, na de zomerstop, te vieren. Het weekend wordt ondersteund door de gemeente Tilburg, Marketing Tilburg en TilburgvoorCultuur (Cultuurfonds Tilburg).

Minstens twintig culturele instellingen openen hun deuren in dit weekend. De lijst is groeiende en is te vinden op www.deopeningtilburg.nl. Het programma begint op zaterdag rond het middaguur en loopt door tot in de late uren. Zondagochtend gaat het programma verder en rond etenstijd is De Opening ten einde.

Ga op culturele ontdekkingstocht

De Opening is een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen bij culturele instellingen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Van kleine ateliers tot grote podia en alles daartussenin: alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd. Het weekend biedt een culturele ontdekkingstocht voor jong en oud. Eind augustus wordt het hele programma bekendgemaakt via www.deopeningtilburg.nl.

foto: Jostijn Ligtvoet