Politie zoekt twee vermiste meisjes in Tilburg

TILBURG – De politie is op zoek naar twee vermiste tieners van zestien en zeventien jaar oud. Zij worden sinds zondagmiddag vermist in Tilburg.

De politie heeft inmiddels meerdere opsporingsberichten verspreid. Die hebben nog niet tot het vinden van de twee meisjes geleid. De politie vraagt de inwoners van omliggende gemeenten om uit te kijken naar het tweetal. 

Het was maandagavond nog niet bekend of er een verband was tussen de twee vermissingen, maar de politie heeft laten weten dat de meisjes samen vertrokken zijn. De meisjes hadden tegen hun ouders verteld dat 
ze op tijd thuis zouden zijn, maar zijn nooit komen opdagen. Van de twee meisjes zijn er geen namen of foto’s vrijgegeven, wel zijn er signalementen.

Signalement
Het 17-jarige meisje vertrok rond één uur vanaf de Ganzerikhof op haar groene fiets. Verder heeft het meisje een stevig figuur, een getinte huidskleur en is ze 1,60 meter lang. Ze heeft bruin lang haar en droeg voor haar verdwijning een blauwe pet, zwarte jas met daaronder blauwe jeans. 

Het 16-jarige meisje raakte vermist rond hetzelfde tijdstip. Zij vertrok wel vanaf een andere straat: de Griegstraat. Deze straat ligt ongeveer 6 kilometer van de Ganzerikhof vandaan. Dit meisje is 1,70 meter lang, slank en heeft bruin lang haar. Voor haar verdwijning droeg ze een wit vest en een zwarte trainingsbroek. Ze is mogelijk vertrokken op een zwarte fiets.

UPDATE: Beide meisjes zijn inmiddels heelhuids teruggevonden.