Roel Spanjers op Wonderdagavond in Theater De Boemel

Deze avond neemt topmuzikant Roel Spanjers je mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook, en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende sound van New Orleans zo’n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

Zijn programma heet “New Orleans Vintage Voodoo Piano Party College’. Roel praat, speelt en zingt over de geschiedenis van New Orleans, eigenlijk de bakermat van alle populaire muziek. Maar vooral ook over pianisten zoals Jelly Roll Morton, Professor Longhair, Fats Domino, Allen Toussaint, James Booker en natuurlijk Dr. John.

Toetsenist (piano, Hammond orgel, accordeon) en zanger Roel Spanjers, speelt vanaf zijn vijftiende in blues- en soulbands. Als autodidact bekwaamde hij zich in muziekstijlen als southern soul, country, blues en boogie woogie, en zijn grote liefde: de rhythm & blues uit New Orleans.

Roel is professioneel en veelgevraagd freelancemuzikant, speelt met Nederlandse ‘Roots’-acts als JW Roy, Normaal en Frédérique Spigt, en toerde met Amerikaanse blues- en soul-artiesten als Luther Allison, Roscoe Chenier en Smokey Wilson.

Kom aanstaande donderdag 13 juli naar de tuin bij Theater De Boemel en waan je in de swingende muziekstad New Orleans!

Toegang gratis | Aanvang 21.00 uur

Gerelateerd Nieuws