Soiree Intime (editie 2) in Museum De Pont

Donderdag 6 juli vindt de tweede soiree intime plaats van De Stijl@Tilburg in Museum De Pont. De Stijl@Tilburg is de Tilburgse editie van de landelijke manifestatie Van Mondriaan tot Dutch Design. Aanvang 17:00 uur, toegang gratis.

De Soiree Intime is de tweede van een reeks activiteiten die De Stijl@Tilburg in De Pont en rond de Spoorzone in 2017 en 2018 zal ontplooien. Wie verzekerd wil zijn van een plaatsje voor de lezing kan zich aanmelden bij ingrid@destijltilburg.nl. Voor een Souper Intime dient men zich van tevoren aan te melden.

De soiree begint met de 3×3 voorstelling Prometa van De Stilte i.s.m. Dans Brabant. Op een vlak van 3 x 3 meter nemen een cellist en een danseres de toeschouwer mee in een wereld waarin de tijd vliegt en zij zelf de regels bepalen. Dans: Lobke Jeurissen, Muziek: Thomas van Geelen, Choreografie: Annemijn Rijk

Tijdens de lezing Tilburg Absurdistan? meet kunsthistoricus Ingrid Luycks Tilburg de absurdistische maat en plaatst zij cultuurhistorische ontwikkelingen in de voormalige wolstad in een (inter)nationale context, waarin dada, existentialisme en fluxus nooit ver weg zijn.

Tot slot is er ‘Mijn Stijl’, een performance van de ‘ongekroonde koningin van het absurdisme’, Ulrike Doszmann. Aan de hand van enkele kunstwerken in het museum tracht zij grip te krijgen op haar artistieke relatie tot deze werken en op de algemenere vraag ‘hoe diep een kunstwerk je kan beïnvloeden en inspireren in het dagelijks leven’. Na afloop kunnen degenen die zich hiervoor hebben opgegeven aanschuiven voor een Souper Intime in de tuin of het restaurant van De Pont.

In 2017 is het exact 100 jaar geleden dat De Stijl, de internationaal zeer invloedrijke beweging en tijdschrift werden opgericht. Niet veel mensen weten dat de incubatietijd van de Stijlbeweging in Tilburg ligt: hier ontmoette Theo van Doesburg, vanwege de Eerste Wereldoorlog gelegerd in de directe nabijheid van Tilburg, spoorbeambte, pianist, dichter, kunstminnaar en mecenas Antony Kok. Samen met Kok en anderen broedde Van Doesburg te Tilburg zijn plannen uit voor een nieuwe wereld die door middel van de kunsten gestalte moest krijgen.

Meer informatie: www.depont.nl en www.destijltilburg.nl

Datum en tijd:
Donderdag 6 juli, 17:00 – 20:00 uur; toegang lezing en performance gratis; maaltijd reserveren.

Gerelateerd Nieuws