Willem II verzuimt uit te lopen, maar pakt wel een punt tegen MVV

De spelers balen zichtbaar van het puntverlies bij MVV. (foto: Geert van Erven)

Willem II heeft verzuimd uit te lopen op concurrent Roda JC, dat vrijdagavond al gelijkspeelde. Lange tijd leek het erop dat de Tricolores gingen verliezen, maar Hilterman scoorde, zoals al zo vaak dit seizoen, in de blessuretijd.

Willem II begon slordig en het zag er allemaal nogal gespannen uit. Dat kon je niet zeggen voor MVV, want die ploeg koos meermaals de aanval. Dat leidde in de elfde minuut voor een tegendoelpunt voor de Tricolores.

Snelle achterstand

Een slechte vrije trap van Nick Doodeman zorgde voor een grote kans voor MVV. Na een snelle counter belandde de bal bij de snelle aanvaller Livramento. Na een strakke voorzet van de linkerkant haalt hij uit en schiet hij raak.

MVV blijft daarna gevaarlijk, maar Willem II heeft de zaken na een halfuur weer redelijk op orde. De ploeg creëert kansen, maar moet altijd oppassen voor de snelle aanvallers van MVV. Hele grote kansen krijgen de Tricolores niet meer in de eerste helft.

Verse aanvallers

Maes wil het anders zien in de tweede helft en daarom brengt hij Bokila en Razak in voor Oosting en Doodeman. Willem II voert de druk verder op in de tweede helft. Er `zijn aardige kansen voor Hilterman en Bokila, maar ze zijn allebei niet scherp genoeg om het net te vinden.

Wanneer Willem II gevaar sticht is dat vooral via de linkerkant. Linkervleugelverdediger Rob Nizet stoomt keer na keer op en levert ook regelmatig goede voorzetten af. Zo ook in de zeventigste minuut als hij de bal op het hoofd van Hilterman weglegt. Maar de spits ziet zijn poging stijlvol gekeerd worden door Matthys.

Laatste minuut

Hoe meer de mannen van Peter Maes aanzetten, hoe groter de ruimtes achterin worden. Livramento is razendsnel, maar mist scherpte in de afronding, waardoor Willem II in leven blijft.

Uiteindelijk krijgen de Tricolores loon naar werken. Via de linkerkant krijgt Meerveld de bal. Hij krijgt net wat te veel ruimte en kan een voorzet geven, die op het hoofd van Hilterman belandt. De spits knikt raak in de verre hoek en de ontlading bij de spelers is enorm. Willem II lijkt toch nog een punt te gaan pakken in Maastricht.

Bijna verloren

Dat gebeurt uiteindelijk ook, maar niet zonder slag of stoot. In de allerlaatste minuut krijgt de vers ingevallen Mmaee krijgt een enorme kans op de 2-1. Gelukkig is daar de betrouwbare doelman van Willem II, die de bal met een uitgestrekte arm uit de hoek weet te houden.

Willem II verliest twee punten, maar wint er ook eentje door de late gelijkmaken van Hilterman. De strijd om promotie ligt helemaal open, want Willem II, Roda JC en FC Groningen staan allemaal binnen vier punten van elkaar.