Vrienden en klasgenoten verslagen om verdrinken Sendrick (14)

TILBURG – Vrienden en klasgenoten van de 14-jarige Sendrick Christiaan hebben met verslagenheid gereageerd. Hij verdronk zondagmiddag 11 juni in een meer in Alphen. Na een urenlange zoektocht werd zijn lichaam gevonden in recreatieplas ’t Zand.

De 14-jarige jongen was met vrienden in het water, toen hij verdween. De vrienden van de Tilburger sloegen alarm toen de jongen niet meer boven kwam. Er werd een grote zoektocht opgezet. De brandweer zocht twee uur lang in het water naar de drenkeling. De zoektocht werd om 19:00 uur een bergingsactie. Zijn lichaam werd pas even na 23:00 uur gevonden.

Sendrick was geliefd vanwege zijn spontaniteit en warme karakter, vertelt een vertegenwoordiger van het Vakcollege in Tilburg. Om stil te staan bij het overlijden van hun klasgenoot heeft de school een gedenkhoekje ingericht. Betrokkenen kunnen hier een bericht achterlaten. De leerlingen zijn vanochtend op de hoogte gebracht door middel van een brief. Op de voetbalclub waar Sendrick speelde zal maandagavond een besloten bijeenkomst zijn.