Wegwerkzaamheden Bredaseweg

Tilburg – De gemeente start maandag 21 augustus met het vervangen van de bovenste laag asfalt op de Bredaseweg, vanaf de Baroniebaan tot en met de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Woensdag 16 tot en met vrijdag 18 augustus gaat de aannemer ter voorbereiding inmeten en tijdelijke doorsteken maken in de middenberm. Afhankelijk van het weer duurt het asfalteren vijf dagen.

Om de overlast te beperken en de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer van 07.00 tot 22.00 uur. Van maandag 21 tot woensdag 23 augustus wordt de noordelijke rijbaan (oneven huisnummers) aangepakt en van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 augustus de zuidelijke rijbaan (even huisnummers). Ter hoogte van de werkzaamheden is de rijbaan afgesloten. Op de andere rijbaan is één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting de Reeshof en één rijstrook voor verkeer richting Tilburg centrum.

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om via de A58, de N260 of de Midden-Brabantweg te rijden.
Tijdens beide fasen gelden de volgende omleidingen:
• Verkeer van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg wordt omgeleid via de Dongenseweg.
• Verkeer richting de Zwartvenseweg wordt omgeleid via de Gilzerbaan, Conservatoriumlaan, Statenlaan, Wandelboslaan en de Reeshofdijk.
• Verkeer richting het centrum kan via de Baroniebaan naar Ringbaan-West rijden.
• Verkeer richting Dongen wordt omgeleid via de Burgemeester Letschertweg of via de Baroniebaan en de Ringbaan-West.
• Verkeer richting de Reeshof en het crematorium wordt omgeleid via de Rees hofweg.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden is een halve rijbaan afgesloten of is er sprake van een rijdende afzetting.