Keti Koti dialoogtafel: herdenking slavernijverleden

De Keti Koti werkgroep Tilburg laat op zaterdag 29 juni koppels een dialoog aan tafel aangaan in Tilburg. Alweer voor de zesde keer. In de aanloop ook naar de nationale herdenking van ‘afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863’. Een Surinaamse feestdag die dus elk jaar valt op 1 juli. Dit jaar staat de tafel onder de bezielende leiding van Mercedes Zandwijken. Zij is er dan ook grondlegger van. Kijk voor meer informatie op hun site.

Wat is de Keti Koti Tafel?

De Keti Koti Tafel is een nieuwe manier om stil te staan bij de gevolgen van de slavernij. Gevolgen die slavernij ook vandaag de dag nog heeft. Dat doen ze door middel van een dialoog. Daarin delen al met al mensen persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens met elkaar. Dat gebeurt in koppels. Met Nederlanders dus die allerlei etnische achtergronden hebben. Want het gaat dan toch over een duistere periode in de geschiedenis van ons land.

Tijdens de middag gebruiken ze ook een gezamenlijke maaltijd die herinnert aan de slavernij.

Bij aanvang en afsluiting van de middag worden passende rituelen uitgevoerd. En tussendoor zal het koor Pramisi ook ‘treur- en bevrijdingsliederen’ zingen uit de periode van de slavernij. Deze activiteit vindt plaats in de LocHal in Tilburg.

Keti Koti dialoogtafel: herdenking slavernijverleden

Dit jaar heeft de tafel als thema ‘Eenheid door vertrouwen’.

De organisatie is in handen van Mercedes Zandwijken en de Keti Koti werkgroep Tilburg met
ondersteuning van het koor Pramisi.

Deze tafel vindt dus plaats op zaterdag 29 juni van 12.30 – 16.30 uur in de LocHal
(Burgemeester Brokxlaan 1000) in Tilburg.

Kees-Luc Simons