“We zijn blij dat we onze gasten weer kunnen ontvangen, niet helemaal in de normale situatie, maar het is iets en daar zijn we heel blij mee”, vertelt Britt Jongbloets, bedrijfsleider van een horecazaak aan de Korte Heuvel. Toch heerst er nog onzekerheid bij de werking van de aangepaste richtlijnen. Ook Roger de Lange, die een tapasbar aan de Emmastraat bestiert, heeft nog gemengde gevoelens als het gaat om de veiligheid. “Aan de ene kant zijn we er blij mee en aan de andere kant hebben we een bepaalde voorzichtigheid, omdat je niet weet wat er op je af gaat komen.”
De horecazaken hebben allerlei maatregelen toegepast die aansluiten op de richtlijnen. De tafels staan anderhalve meter uit elkaar en worden na gebruik weer schoongemaakt. Ook zijn de bezoekers verplicht om de handen te desinfecteren. Klanten kunnen reserveren, maar ook spontane bezoekers worden her en der toegelaten. Wel wordt dan vooraf door het personeel gevraagd of de bezoekers klachtenvrij zijn.