De 1497 woningen die er in 2021 bij kwamen, zijn ook daadwerkelijk opgeleverd. Er werd vorig jaar ook gestart met de bouw van 2000 nieuwe huizen. Deze worden dit en volgend jaar opgeleverd. De gemeente Tilburg hoopt dat de schaarste op de woningmarkt met al die nieuwe huizen een beetje afneemt en ook de prijzen stabiliseren.
Omdat het inwoneraantal van Tilburg sneller groeit dan verwacht, moeten er tot 2040 zo’n 25.000 nieuwe woningen gebouwd worden in de stad en omliggende dorpen.
De hoogte in
Omdat aan de randen van de stad weinig ruimte meer is om te bouwen, gaat de gemeente de hoogte in. De komende jaren gaat de skyline van Tilburg flink veranderen met grote woontorens. De Brabander naast het station en De Parkwachter in het Spoorpark zijn enkele van die nieuwe torens. In de Piushaven, Spoorzone en Stappegoor komt eveneens hoogbouw.
De dorpen Udenhout, Biezemortel en Berkel-Enschot ontkomen de komende jaren ook niet aan flinke uitbreiding. Alleen hier komen normale woningen en appartementencomplexen en geen hoge torens.
Treinstations
De gemeente Tilburg ziet treinstations als ideale plekken om woningen te bouwen vanwege de goede bereikbaarheid en ruimte die daar is. Het moet die gebieden ook levendiger maken omdat er extra faciliteiten bij komen. Gedacht moet worden aan horeca, winkels en andere bedrijvigheid.
Twintig procent van alle nieuw woningen in de stad wordt sociale huur. Op jaarbasis betekent dat 300 nieuwe sociale huurwoningen waarvoor Tilburgs ook huurtoeslag kunnen krijgen als dat nodig is. Er wordt tevens op gelet dat de koopwoningen ook bereikbaar hebben voor de gewone Tilburger.
LEES OOK:
Parkwachter torent 70 meter boven het Spoorpark uit en is volgend jaar af
Tilburg zit vol, toch 25.000 nieuwe woningen voor 2040