De grote Tilburgse Kermis in juli is voor sommige mensen te duur. Daarom biedt Robert een alternatief. “Op de Budgetkermis staan kinderen niet alleen naar de attracties te kijken, maar kunnen ze ook zelf een ritje maken.”
Ook de kermisexploitanten staan weer volledig achter het idee. Een van hen, Frank Vale, geeft aan dat zijn kosten ontzettend gestegen zijn. “Vooral stroom, brandstof, inkoop en verzekeringen zijn duurder geworden. Doorgaan doet het sowieso, maar we willen zo’n bonnenboekje natuurlijk wel voor zoveel mogelijk kinderen waar kunnen maken.”
Bonnenboekje
De ritjes zijn een stuk goedkoper zijn en daarnaast krijgen de minstbedeelden in Tilburg een bonnenboekje. “Daarmee kunnen de kinderen bijvoorbeeld gratis een oliebolletje eten of een ritje in de Breakdance maken. Vorig jaar deelden we tussen de 500 en 1000 boekjes uit. Daar werd heel positief op gereageerd.”
Verschillende kinderen herkennen Robert inmiddels als ‘de man van de Budgetkermis’. “Er komen wel eens kinderen naar me toe die vragen: ‘Meneer, mag ik weer naar de kermis?’ Dan is het heel moeilijk om tegen een kind te zeggen: ‘Ik denk het niet.’ Het is nu tijd om alles op alles te zetten.”
7500 euro
Om weer bonnenboekjes uit te delen, is wel geld nodig. Op dit moment ziet het er niet rooskleurig uit. “Om dat allemaal door te laten gaan, hebben we nog minimaal 7.500 euro nodig.” De afgelopen twee jaar kwam dat geld uit een subsidiepotje bij de gemeente. De gemeente gaf aan dat dit ging om een eenmalige subsidie. Toch gaat Robert hem dit jaar weer aanvragen.
Hij hoopt het alsnog rond te krijgen met de gemeente. “Ik hoop dat er ergens een potje is om het allemaal rond te krijgen. We willen er weer een feestje voor maken voor alle kinderen. Het gaat niet om mij, maar om de mensen met een kleine beurs.”