Blessures Willem II zorgen wellicht voor actie op transfermarkt

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Niels van Berkel en Dani Mathieu raakten afgelopen week allebei ernstig geblesseerd. Voor de een betekent dit sowieso een jaar revalideren en voor de ander enkele maanden. Daardoor wordt de spoeling op sommige posities dun en zou Willem II nog wel eens op zoek kunnen gaan naar buitenkansjes op de transfermarkt. Met Thijs Oosting gaat het beter en de verwachting is dat hij begin februari weer aansluit bij de groep.

De eerste van de twee blessures bij Willem II is Van Berkel. Hij raakte geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen VV Katwijk. Volgens Peter Maes reageerde de jonge linksback aangeslagen. “Het is echt geen goed nieuws. Het is een serieuze domper voor die jongen, want hij zat ook dicht tegen een basisplaats aan. Nu moet hij weer die hele weg afleggen, die hij eigenlijk al kent, omdat hij al eerder een soortgelijke blessure heeft gehad. Wij leven allemaal met hem mee.”

Voor Dani Mathieu ging het mis op de training. “Hij sukkelt van de ene blessure in de andere”, vertelt de trainer. “Hij is heel gevoelig en heeft al ernstige blessures gehad. Het is heel vervelend, want hij heeft meer nodig dan iemand anders, omdat hij de weinig speelminuten heeft. Dan blijf je kwetsbaar. Ik ga niet zeggen dat ik geen druk op Dani gezet heb. Maar deze blessure liep hij niet eens in een duel of sprint op. Dat is dan heel jammer voor die jongen.”

Transfermarkt

De blessures hebben inmiddels ook impact op de selectie van Willem II. Met het wegvallen van Van Berkel is de spoeling op de linksbackpositie inmiddels erg dun. “We zitten daar toch minimaal en op dit moment hebben we geen vervanger.” Ook Heerkens – die daar in het verleden wel eens speelde – past volgens Maes niet in het huidige systeem. “Je hebt daar een loper nodig.” Vanuit de jeugd zijn er ook niet heel veel opties en er wordt dus echt buiten de club gezocht. “Het is heel duidelijk wat er bij kan en wat er mogelijk is. En daarin werken we.”

Waar het nieuws over Van Berkel en Mathieu niet goed is, gaat het wel beter met Thijs Oosting, De aanvaller had halverwege december last van zijn knie. “Met Thijs gaat het heel goed, die heeft totaal geen reacties op de arbeid”, vertelt Maes. “Die ligt op schema en dat wil normaal gesproken zeggen dat hij op 1 februari weer meetraint met de groep. Ik zou hem graag eerder hebben. Daar werken we met de medische staf naartoe.” Maes geeft aan wat druk uit te oefenen op de fysio’s, maar uiteindelijk geeft de speler zelf aan hoe hij eraan toe is.”

LEES OOK:
Willem II moet ondanks koppositie waken voor ‘frisse mindset van TOP Oss’
Van Berkel ligt er maanden uit door knieblessure

Pieter Soethout