Willem II ziet concurrentie naderen door nederlaag bij FC Emmen

Peter Maes op de bank tegen FC Emmen (foto: Geert van Erven)

Willem II heeft voor de tweede keer op rij verloren. Dit keer ging het mis op de Oude Meerdijk. De Tricolores wisten het net, ondanks dat er genoeg kansen waren, niet te vinden. FC Emmen deed dat wel twee keer, waardoor de Tilburgers de concurrentie dichterbij zien komen.

Dat Willem II niet tot scoren kwam, was vooral te danken aan Emmen-keeper Oelschlägel. Onder andere Verreth en Doodeman kregen kleine kansjes, maar de grootste kansen waren voor de topscorer van de Tricolores. Jeredy Hilterman kreeg grote kansen, maar harde schoten werden gekeerd door de keeper. 

Kans na kans

Uiteindelijk brengt Maes in de tweede helft drie verse krachten in het veld. Zij moeten ervoor zorgen dat Willem II wél tot scoren komt. Dit lukt een paar keer bijna. Hilterman’s kopbal werd gepakt en datzelfde gold voor de poging van Behounek. Uiteindelijk deelt Emmen in de tegenaanval de genadeklap uit. Na een lange bal, kan Joosten niet controleren, waardoor zijn tegenstander er met de bal vandoor gaat. Met een lage schuiver verslaat hij Smits onder de lat: 2-0.

Willem II verliest voor de tweede keer op rij. Dat had volgens Maes alles te maken met ‘jongens die wat minder leveren’. “Die hebben al het hele seizoen geleverd”, stelt de Belgische oefenmeester. “Dan kan gebeuren in deze fase van de competitie.” 

Dichterbij

ADO ziet het gat met de koploper, dankzij een overwinning op Jong Ajax, slinken tot vier punten. Roda verzuimt om nog dichterbij te komen. Het gat met de nummer twee is slechts drie punten, omdat de Limburgers niet verder kwamen dan 1-1 bij Telstar.

Pieter Soethout