De eigenaar van het missiehuis Glosec zette hiervoor de mogelijkheden voor het pand op een rijtje. ‘’We hebben nog geen standpunt ingenomen over de scenario’s van Glosec’’, laat de gemeente weten.
Scenario’s
Glosec ziet drie verschillende scenario’s voor de huisvesting van statushouders of de opvang van vluchtelingen. ‘’Hier moet u denken aan het geschikt maken van ruimtes waar verblijven nu nog niet mogelijk is of aan een andere indeling waardoor de ruimte beter wordt benut.’’
Bij het tweede scenario staat beter benutten van het pand ook centraal, maar wordt er ook verbouwd. ‘’Hierbij verbouwt Glosec het pand en wordt de bestaande ruimte beter benut.”
In het derde scenario staat de optie van het uitbreiden van het pand door middel van verbouwen en met woonunits in de tuin. ‘’Hierbij komt niet alleen meer ruimte in het bestaande gebouw, maar komen er ook kleine, flexibele woningen bij’’, laat gemeente Goirle weten.
Verkennen
De partijen gaan samen kijken welke plannen haalbaar zijn. Mocht het niet lukken, kijkt de ontwikkelaar wat er dan mogelijk is. De buurtbewoners zijn betrokken bij de planvorming.
Nog geen details
Er zijn nog geen details over de scenario’s. ‘’We weten dus nog niet hoeveel mensen er kunnen wonen, voor welke doelgroep dit geschikt is en wanneer dit gerealiseerd kan worden.’’ Dat gaan de gemeente en Glosec nu verder onderzoeken.
In het vervolg van het proces geeft de gemeente aan de hulp van bewoners nodig te hebben. ‘’Hoe het vervolg er precies uitziet, hangt af van de uitkomsten van het verdere onderzoek. De bedoeling is dat we dit jaar afronden’’, geeft de gemeente aan.
LEES OOK:
Ruim 9000 Tilburgers verlaten de stad, veel vertrekken naar Goirle