Ringo Meerveld verlengt contract bij Willem II met één jaar

Ringo Meerveld in actie tegen Heracles Almelo (foto: Geert van Erven)

Ringo Meerveld heeft zijn contract bij Willem II met één jaar verlengd. Zijn contract is opengebroken en loopt nu tot de zomer van 2026.

Het was volgens technisch directeur Tom Caluwé een van de belangrijkste dossiers. En ook de fans lieten er – onder andere op sociale media – geen gras over groeien. Meerveld moest bij Willem II blijven, maar het goede nieuws liet wel even op zich wachten. Maar inmiddels is bekend dat de Bosschenaar minimaal nog een jaar in Tilburg blijft.

Nog niet klaar in Tilburg

Daar is Caluwé uiteraard zeer blij mee. “Meerveld is een belangrijke, creatieve speler die we graag voor de club willen behouden. Beide partijen willen graag met elkaar verder en dat heeft ervoor gezorgd dat we zijn aflopende contract hebben opengebroken. We zijn hartstikke blij dat hij langer verbonden blijft aan de club.”

Meerveld geeft op de eigen clubwebsite aan dat hij zich thuis voelt in Tilburg. “Ik rijd elke dag met plezier naar Tilburg en voel ontzettend veel vertrouwen vanuit de club. Ik ben hier nog niet klaar en wil, samen met alle Willem II’ers, laten zien dat we thuishoren in de Eredivisie.”

Club van honderd

De pas 21-jarige aanvallende middenvelder speelde al 77 wedstrijden voor Willem II. Vorig seizoen in de KKD was hij een van de smaakmakers met negen goals en zeven assists. En ook in de Eredivisie heeft hij zijn visitekaartje al afgegeven met een prachtig doelpunt van buiten de zestien.

Meerveld wil laten zien dat Willem II in de Eredivisie thuishoort. “‘Ik voel me fit en hoop dat ik dit seizoen belangrijk kan zijn voor het team met doelpunten en assists. Als ik me na dit seizoen bij de club van honderd mag voegen, is dat een hele eer.”

LEES OOK:
Willem II speelt gelijk bij Heracles en behoudt ongeslagen status

Pieter Soethout