Na drie jaar kun je weer koffie halen bij station Tilburg Universiteit

Foto: NS

Een koffie, een snack of toch nog snel een broodje halen voordat je trein vertrekt. Na drie jaar kan het eindelijk weer bij station Tilburg Universiteit. Na drie jaar afwezigheid is er vanaf 13 september weer een koffiebar op station Tilburg Universiteit. De Australische ondernemer Curtis Riddington opent daar zijn nieuwe zaak, Melbourne Coffee, na een periode van leegstand door een vuurwerkincident.

Tijdens de jaarwisseling van 2020/2021 had het bedrijf dat destijds in het pand zat te maken met overlast. Er werd vuurwerk tegen het raam gegooid, wat leidde tot een kapotte voorgevel. Volgens een woordvoerder van de NS staat het station nu niet meer bekend als een plek met veel overlast. “Nu er weer een zaak is gevestigd, verwachten we dat de kans op overlast kleiner is.”

Nieuwe huurder

Het pand staat sinds het vuurwerkincident op 1 januari 2021 leeg. Voorheen was hier Kiosk, een eigen formule van de NS, gevestigd. Na het incident besloot het bedrijf het pand te verlaten. “We hebben daarna een tijd nagedacht over wat we met de ruimte wilden doen. Uiteindelijk hebben we het te huur aangeboden, en deze huurder kwam met een enthousiast voorstel,” zegt de woordvoerder van de NS.

Na drie jaar besloot de Australiër Curtis Riddington om op station Tilburg Universiteit een koffiezaak te openen. Hij werd geboren in Melbourne, maar verhuisde tien jaar geleden naar Tilburg. In Australië runde Riddington al een eigen zaak, maar zijn droom was om ook in Nederland een koffiebar te starten. Melbourne Coffee heeft al meerdere vestigingen in Vlaanderen en op station Gouda. “Het is extra leuk dat ik nu ook op station Tilburg Universiteit zit, omdat ik vlakbij woon! Eerder probeerde ik al iets in Tilburg op te zetten, maar dat lukte niet. En nu dus wel,” vertelt Riddington.

Voor een frappuchino of een koffie met een siroopje ben je op het verkeerde adres. Alles wat hij verkoopt, is in Australische stijl. “Alleen eerlijk gemaakte espresso dranken, zoals de beroemde flat white uit Australië.”

LEES OOK:
Reizigers opgelet: op deze dag is er een staking in het OV

Vanessa Spaanderman