Slecht nieuws voor Dani Mathieu, knieblessure betekent einde seizoen

Dani Mathieu maakte weinig minuten in het eerste van Willem II (foto: Geert van Erven)

Dani Mathieu heeft opnieuw slecht nieuws gehad. Na een blessure op de training – die op het eerste oog nog leek mee te vallen – bleek dat er een operatie nodig was. Die vond onlangs plaats en dat betekent een maandenlange revalidatie en einde seizoen voor de aanvallende middenvelder.

De Tilburger raakte geblesseerd tijdens de training. “Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat ik geopereerd moest worden aan mijn knie”, vertelt Mathieu op de website van Willem II. “Helaas kan ik dit seizoen niet meer in actie komen. Ik ga samen met de medische staf hard werken aan mijn herstel en wens het team veel succes in de Eredivisie.”

Hij zou naar alle waarschijnlijkheid een overstap maken naar een club in de Keuken Kampioen Divisie. Voor wedstrijden op Eredivisieniveau speelde hij de afgelopen jaren te weinig. Maar tot een transfer kwam het dus niet, want hij raakte een week voor de transferdeadline geblesseerd.

Weinig speelminuten

Afgelopen seizoen speelde de aanvallende middenvelder slechts zes minuten voor de Tricolores en ook het seizoen daarvoor bleef het bij wat invalbeurten en hier en daar een helft. In totaal kwam hij slechts vijftien keer in actie in de Keuken Kampioen divisie.

Voor Mathieu is het alweer de zoveelste ernstige blessure. Hij raakte begin 2024 ook al fors geblesseerd met een maandenlange revalidatie als gevolg. “Hij sukkelt van de ene blessure in de andere”, stelde Maes toen. “Het is heel vervelend, want hij heeft meer nodig dan iemand anders, omdat hij te weinig speelminuten heeft.”

LEES OOK:
Willem II zet twee jeugdspelers definitief door naar het eerste elftal

Pieter Soethout