Trappers start nieuw Oberliga-seizoen met zuinige zege

De Trappers-fans stonden te popelen en konden niet wachten tot hun tiende ijshockeyseizoen in de Oberliga dan eindelijk van start ging. En dat deden de mannen in stijl: binnen twintig seconden van de eerste periode maakte Ties van Soest het eerste doelpunt tegen Herner EV Miners.

Het ijshockeyseizoen werd donderdagavond feestelijk geopend door de Duitse ijshockeybond (DEB). De trofee waar de Tilburg Trappers om strijdt, werd getoond. Daarna moesten de ijshockeyers dan toch echt aan de bak. Cedric Andrée, Mike Dalhuisen, Alexei Loginov, Ties van Soest, Anthony Rinaldi en Justin van der Ven waren de starting six. Binnen twintig seconden maakte Van Soest, de nummer 4, het eerste doelpunt van het seizoen. Verschillende aanvallen volgden, maar zonder succes. De stand bleef in de eerste periode op 1-0 staan.

Onbenutte powerplays

In de tweede periode wist Roth via een assist van Dalhuisen de 2-0 te maken en dat terwijl ze met een mannetje minder op het ijs stonden. De puck werd feilloos overgespeeld naar de nummer 11, waarna hij een gaatje in het doel wist te vinden. De mannen kregen nog twee grote kansen met een powerplay, maar die bleef onbenut. Uiteindelijk wist Samuel Eriksson de 2-1 voor het Duitse team te maken. De puck ging door de benen van Cedric Andrée.

Slordig spel

Trappers moest in de derde periode nu echt een tandje bijzetten om een gelijkmaker tegen te houden. En even leek dat gelukt te zijn, maar het doelpunt werd afgekeurd. Marinaccio kreeg straf voor tripping wat het Duitse team een kans gaf. Het leek allemaal goed te gaan, maar toen Trappers weer compleet was, werd dan toch de gelijkmaker gemaakt, 2-2.

Het slordige spel moest nu echt aan de kant gezet worden. En dat deden de Tilburgse krachten met succes. Jay Huisman maakte tijdens een powerplay de 3-2. Echt lang kon er niet genoten worden van de goal. Trappers kreeg twee straffen te verduren waardoor er nog maar drie spelers op het ijs stonden. Mazzeltje voor de Tilburgers was dat de Duitse opponent ook een straf kreeg. Gelukkig konden de ijshockeyers zich staande houden. Nog net voor het einde van de derde periode, wist Roth via een empty net de eindstand op het scorebord te zetten: 4-2.

Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd op de planning tegen Rostock Piranhas.

LEES OOK:
De nieuwe coach van Tilburg Trappers: wie is Todd Warriner?

Vanessa Spaanderman