Omroep Tilburg en Langstraat Media krijgen de kans om verder te professionaliseren

Omroep Tilburg en Langstraat Media krijgen voor het tweede jaar op rij een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) om verder te professionaliseren. De gezamenlijke subsidieaanvraag van de omroepen werd goedgekeurd.

De omroepen verdelen daardoor aankomend jaar 250.000 euro om zich verder te ontwikkelen op journalistiek gebied. Hiervan kunnen journalisten betaald worden of kunnen er verbeteringen doorgevoerd worden in de organisatie.

Er kwamen in totaal 76 aanvragen binnen van maar liefst 166 omroeporganisaties. Hiervan werden er vijftig goedgekeurd. Het ging vaak om samenwerkingen tussen verschillende omroepen, maar iets minder dan de helft van de tijd werd de aanvraag alleen ingediend. Lokale omroepen krijgen hiermee de kans om verder te professionaliseren in de aanloop naar de beoogde stelselwijziging. Dan moeten alle lokale omroepen overgaan in streekomroepen.

Ron Schuurkes, hoofdredacteur van Omroep Tilburg, geeft aan erg blij te zijn met de goedgekeurde aanvraag. “Ik ben blij dat we de weg die we in zijn geslagen voort kunnen zetten. Je merkt dat je de kwaliteit die je wegzet, kunt handhaven. Met het extra geld kunnen we ervoor zorgen dat we ook andere gemeenten in de regio van nieuws kunnen voorzien.”

Extra journalisten

In 2024 kregen Omroep Tilburg en Langstraat Media ook al een bijdrage van de SvdJ. Van dat geld werden toen meerdere journalistieke krachten aangenomen, die de berichtgeving van de omroep naar een hoger niveau hebben getild. Met de nieuwe gehonoreerde aanvraag blijven zij ook volgend jaar werkzaam bij de omroepen.

Pieter Soethout