Mike Dalhuisen voor vier wedstrijden geschorst: ‘Op deze manier kunnen we beter met z’n allen gaan dammen’

De wedstrijd tegen Rostock Piranhas van 22 september komt Mike Dalhuisen duur te staan. Tijdens dat duel botste de nieuwe speler van Tilburg Trappers hard tegen zijn tegenstander aan, die daarbij gewond raakte. Dit vond de wedstrijdrechter van de Duitse IJshockeyfederatie onacceptabel, en heeft Dalhuisen nu een schorsing van vier wedstrijden opgelegd.

In de eerste periode van de wedstrijd tegen Rostock Piranhas botste Mike Dalhuisen hard tegen zijn tegenstander aan. De speler raakte hierbij gewond. De Tilburgse verdediger kreeg tijdens de wedstrijd geen straf voor het incident. Maar daar keek de Duitse IJshockeyfederatie later toch anders naar. Als gevolg van de botsing heeft de 35-jarige verdediger toch nog een straf gekregen: een schorsing van vier wedstrijden. De nummer 89 vindt de straf overdreven. “Hij is kleiner dan ik en hij was niet goed aan het opletten. Het was nooit mijn bedoeling om iemand bewust een blessure te bezorgen. IJshockey is nu eenmaal een erg fysieke sport, dus zulke dingen kunnen altijd gebeuren”, vertelt Dalhuisen.

Gelukkig gaat het ondanks omstandigheden goed met de speler van het Duitse team. “Ik heb gelezen dat hij een week nodig heeft voor herstel en hij niets groots heeft. Dat is fijn om te horen”, aldus de nieuwste aanwinst van Tilburg Trappers.

Zure appel

Het is een zure appel voor het team dat onder de vleugels van coach Todd Warriner speelt. Zijn teamgenoten moeten het nu vier wedstrijden zonder de Nijmegenaar doen. Warriner is van mening dat er geen kwade opzet achter het incident zat. “Mike Dalhuisen probeerde juist zijn beweging af te maken, omdat hij net probeerde te scoren. We zullen hem zeker missen in de opstelling de komende weekenden. Zijn afwezigheid moet door de groep worden opgevangen. Mike is een grote, sterke kerel die het spel op de juiste manier speelt”, zo laat de coach weten.

Begrip

Dalhuisen kan de straf van de Duitse IJshockeybond wel enigszins begrijpen. “Als ik het terugkijk, snap ik dat ze er een schorsing van gemaakt hebben, want ze willen dit soort dingen uit de sport halen. Daar ben ik ook voorstander van, maar dat ik nu als voorbeeld wordt gebruikt, vind ik overdreven”, verzucht Dalhuisen. “Als het zo doorgaat met schorsingen en straffen, kunnen we beter allemaal gaan dammen.”

LEES OOK:
Trappers start nieuw Oberliga-seizoen met zuinige zege

Vanessa Spaanderman