Willem II gaat strijdend ten onder en verliest met 0-2 van PSV

Willem II heeft zaterdagmiddag met 0-2 verloren van PSV. Vooral in de eerste helft boden de Tricolores prima weerstand, maar twee snelle doelpunten in de tweede helft bezorgden Willem II de nederlaag.

Na een prachtige eindronde van Freek Heerkens, die onder luid applaus en met een schitterend spandoek afscheid nam van het Willem II publiek, schiet Willem II uit de startblokken. Al in de eerste minuut krijgt Vaesen een diepe bal. De spits trekt strak voor en Sandra raakt het zijnet, waardoor een deel van het stadion denkt dat de Tricolores op voorsprong komen. Meteen daarna krijgt PSV een enorme kans op de openingstreffer, maar de Didillon-Hödl pareert de poging van Tillman.

Daarna hebben de Eindhovenaren de bal en probeert Willem II gevaarlijk te worden uit de tegenstoot. Dat leidt in de twintigste minuut tot een enorme kans voor Vaesen, maar zijn kopbal wordt tegengehouden door Benitez. De ploeg uit Eindhoven heet heel veel balbzit, maar grote kansen levert dit niet op.

Willem II speelt dapper en probeert te voetballen als dat mogelijk is. Maar verder dan een paar speldenprikjes komen de Tricolores niet. PSV krijgt nog een grote kans uit een vrije trap, maar Tillman schiet de bal van een meter of achttien over. Beide teams scoren dus niet en daarmee is de ruststand 0-0, ziet ook een vanaf de tribune toekijkende Peter Maes.

Snelle achterstand

De tweede helft wordt ingeluid door vuurwerk van de supporters van PSV, maar gaan we ook vuurwerk op het veld zien? In ieder geval wel vanuit de kant van de uitploeg. De net ingebrachte Noa Lang wordt neergehaald en PSV krijgt een vrije trap op de punt van de zestien meter. Veerman snijdt hem scherp aan en Pepi knikt binnen. Na een goede eerste helft loopt Willem II in het tweede bedrijf meteen achter de feiten aan.

Een klein kwartier later is het weer raak voor PSV. Een goede aanval over de rechterkant begint bij Lang die meegeeft aan Karsdorp. Hij trekt strak voor en Pepi tekent voor zijn tweede van de middag. Ondanks de 0-2 achterstand blijft het publiek, onder leiding van een als altijd fanatieke KingSide, achter de Tricolores staan.

Maar die onvoorwaardelijke steun mocht niet baten, want tot scoren komen de Tricolores niet meer. Willem II moet in PSV zijn meerdere erkennen, want het wordt 0-2 voor de ploeg van Peter Bosz.