Tilburg Trappers moet flink aan de bak: tweede verlies een feit

Tilburg Trappers heeft voor de tweede keer op rij niet weten te winnen. Ditmaal was Füchse Duisburg de tegenstander, maar er werd dus verloren na shoot-outs.

Ondanks de steun van de trouwe fans, die met de bus vanuit Stappegoor naar de PreZero Rheinlandhalle in Duisburg waren gereisd om hun idolen toe te juichen, begon de wedstrijd met een domper. Het eerste doelpunt was namelijk voor de tegenstander. De mannen gaven echter niet op en Phil Marinaccio vond een gaatje in het doel. Toch eindigde de eerste periode met een 1-2 achterstand.

Al vroeg in de tweede periode wist de Duitse ploeg opnieuw te scoren, wat de achterstand vergrootte tot 1-3. Maar de Tilburgers gaven niet op: Marinaccio scoorde opnieuw en ook teamcaptain Max Hermens leverde een belangrijke bijdrage met de gelijkmaker: 3-3.

Winst glipt uit handen

Het leek even alsof de winst binnen handbereik was, vooral toen Bjorn Borgman, Reno de Hondt en Kobe Roth de voorsprong uitbreidden tot 6-4. Maar het Duitse team had andere plannen. Met nog minder dan vier minuten op de klok zorgde oud-Trappers-speler Nardo Nagtzaam voor de gelijkmaker. Hierdoor eindigde de reguliere speeltijd en volgde een spannende overtime. Daarin wisten Tilburgers, maar ook de Duitsers niet te scoren.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door shoot-outs. Marinaccio, Hermens en Anthony Rinaldi mochten de penalty’s nemen, maar de puck vond het net niet. Tilburg Trappers hield hierdoor slechts één punt over aan het weekend. Ze staan nu derde op de ranglijst van de Oberliga Nord. Aartsrivaal Hannover Scorpions staat nu op de eerste plek.

Twee nederlagen op rij

Het is de tweede nederlaag in een week voor Tilburg Trappers. Afgelopen vrijdag ging het mis in het eigen IJssportcentrum Stappegoor. De ploeg van Todd Warriner verloor in de laatste minuut met 3-4 tegen de Erfurt Black Dragons. Het leek daarom het ideale moment voor revanche. Bij een overwinning tegen Füchse Duisburg kon de zure nasmaak van de verliespartij worden weggespoeld, maar ook dat liep zondag anders dan gehoopt.

De volgende kans om punten te pakken krijgen de mannen vrijdag, als ze het opnemen tegen de IceFighters in Leipzig. Op zondag 6 oktober spelen ze om 16.30 uur thuis in Stappegoor tegen Herforder EV.

LEES OOK:
Tilburg Trappers komt te laat op gang, verliest nipt van Black Dragons

Vanessa Spaanderman