Aanleg twee nieuwe voorrangsrotondes in Reeshof begonnen: ‘Het is een puinhoop’

rotonde reeshof
De werkzaamheden aan de rotonde Reeshofweg - Koolhovenlaan zijn volop bezig (Foto: Omroep Tilburg).

Het is voor automobilisten in de Reeshof opletten geblazen: in de wijk wordt de voorrangssituatie van een aantal rotondes aangepast. Zo zijn er tot en met 18 oktober werkzaamheden aan de rotonde Middeldijkdreef – Monsterstraat én de rotonde Reeshofweg – Koolhovenlaan.

De gemeente Tilburg past sinds 2021 de voorrangssituatie van verschillende rotondes binnen de bebouwde kom aan. Er worden maatregelen genomen om deze nieuwe rotondes zo verkeersveilig mogelijk in te richten. Zo worden er onder andere markeringen aangebracht op de rijbaan van de rotonde, die deze visueel smaller moeten laten lijken. Het idee is dat auto’s daardoor hun snelheid verminderen.

Twee nieuwe voorrangsrotondes

Momenteel wordt er in de wijk de Reeshof aan twee rotondes tegelijkertijd gewerkt, namelijk die op de kruising Middeldijkdreef – Monsterstraat en Reeshofweg – Koolhovenlaan. Voor de situatie aan de rotonde Reeshofweg – Koolhoven geldt dat de bussluis aan de Witbrantlaan Oost en West tijdelijk tijdens de werkzaamheden open is voor auto’s.

Omleidingsroute en afgesloten wegen

Door de werkzaamheden zijn ook een aantal woningen, scholen en bedrijven tijdelijk alleen via een omleidingsroute bereikbaar. Ook zijn er een aantal wegen afgesloten, waardoor mensen in de Reeshof flink moeten omrijden. Dat zorgt voor een hoop ongenoegen op sociale media onder bewoners. ‘Hoezo zoveel wegen afsluiten? Ik houd mijn hart vast als er toevallig een dienstverlenende auto door moet’, laat Mies weten in een reactie.

Ook het openbaar vervoer staat door de werkzaamheden tijdelijk op zijn kop. “Er zijn meerdere bushaltes afgesloten op verschillende locaties tegelijk in de Reeshof”, zegt Janine. “Qua OV kun je geen kant op in Dalem Noord. Dit staat ook niet duidelijk in de OV-apps. Door alle afsluitingen is er sprake van verkeerschaos en zijn de bussen bij andere haltes te laat. Gemeente Tilburg, qua planning had dit echt verstandiger gekund.” Volgens een bewonersbrief van de gemeente duren de werkzaamheden aan beiden rotondes tot vrijdag 18 oktober. “Gelukkig is het maar tijdelijk”, besluit Trudie.

LEES OOK:
Drie nieuwe voorrangsrotondes op de planning in Tilburg Reeshof

Omroep Tilburg