Van Den Haag naar Tilburg: Giovanni Vogelaar al 500 wedstrijden bij Trappers

Foto: Romy Mullens - Tilburg_Trappers_Fan

Oberliga Meister in 2016, 2017 en 2018, 96 goals, 237 assists en 354 minuten op de strafbank: het zijn een aantal hoogtepunten in Giovanni Vogelaar’s ijshockeycarrière bij Tilburg Trappers. De van oorsprong geboren Hagenees speelt al tien jaar in Kruikenstad.

Tijdens de wedstrijd tegen de TecArt Black Dragons afgelopen vrijdag 27 september werd vooraf stilgestaan bij wel een heel bijzonder moment. Giovanni Vogelaar, de nummer 5, kreeg van Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic voorzitter John Maes en algemeen directeur van Tilburg Trappers Ruud van Baast een speciaal bord. De van oorsprong geboren Hagenees heeft namelijk 500 wedstrijden bij Trappers op zijn naam staan.

De ijshockeyspeler is erg nuchter onder de huldiging. “Ik voel me er goed bij en ben ook erg blij. Ik heb het heel erg naar mijn zin, dus op naar nog 500“, vertelt Giovanni Vogelaar. De blijheid spat er niet van af want het team heeft net zijn eerste nederlaag van de Oberliga Nord erop zitten. De wedstrijd eindigde in 3-4. Het kwam als een verrassing voor de 28-jarige. Hij had namelijk zelf niet door dat hij werd geëerd. “Ik ben blij dat ik 500 wedstrijden heb mogen spelen.”

Den Haag verruild voor Tilburg

Voorheen reisde de verdediger heen en weer tussen zijn geboorteplaats. Sinds augustus woont hij officieel weer in Tilburg. “Ik kom hier nu al ruim negen jaar, dus Tilburg is eigenlijk ook al thuiskomen voor mij.” In al die wedstrijden zijn er maar drie momenten die hem echt zijn bijgebleven. “De eerste drie jaar gelijk kampioen worden. Dat is wel bijzonder en dat pak je niet meer af. Daar ben ik wel het trotst op”, zo laat Giovanni weten.

Dit weekend moeten de mannen weer hard aan de slag. Vrijdag 4 oktober reizen de heren af naar het Duitse Leipzig om de strijd aan te gaan tegen KSW Icefighters Leipzig. Ook zondag moeten de spelers in Stappegoor aan de bak tegen Herforder EV.

LEES OOK:
Tilburg Trappers moet flink aan de bak: tweede verlies een feit

Vanessa Spaanderman