Al na enkele maanden afgebrokkelde tegels en stoepranden op het Stadsforum

Foto: Soleil Vroom

Het nieuwe plein in Tilburg, genaamd Stadsforum, is nog niet zo lang klaar, maar er lijken nu al problemen te zijn. Op verschillende plekken in de weg en stoeprand zijn barsten te zien of brokkelen stukjes af.

Het heeft even geduurd, maar het vernieuwde Stadsforum is dan toch klaar. Al aan het begin van 2021 was het definitieve ontwerp af en na jaren van planning en werkzaamheden is een nieuw plein in de Tilburgse binnenstad geboren. Het plein, tussen de Heikese Kerk, de Katterug en de Schouwburg biedt extra groen, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en ook nog eens een strak uiterlijk met klinkers van verschillende kleuren.

Maar slechts enkele weken na de officiële opening tijdens Tilburg Zingt lijkt er al het een en ander mis. Op verschillende plekken langs de weg, waar auto’s en vrachtwagens rijden, zijn scheuren en hobbels te zien. Er brokkelen stukjes af en dan vooral op de plekken waar vrachtwagens rijden die de winkels en restaurants bevoorraden. Een van de omwonenden vertelt: “Ze willen de stad vernieuwen en verbeteren en daardoor ligt heel de weg een paar maanden open. Maar dan moet het zo weer meteen opnieuw dicht, omdat het niet goed is.”

Tekst loopt verder na de foto

Foto: Omroep Tilburg

Onderzoek

De gemeente benadrukt dat het niet lijkt op ‘’gewone slijtage’’. Er is daarom ook onderzoek gedaan naar de plekken. De resultaten worden momenteel bekeken om de oorzaak te kunnen definiëren. Op basis hiervan wordt er gekeken naar een oplossing en hoe het voorkomen kan worden.


LEES OOK:
Definitief ontwerp van het nieuwe plein Stadsforum is klaar
Met opening Willemsplein is de eerste fase van ontwikkeling Stadsforum afgerond

Soleil Vroom