Bij deze flitspalen in Tilburg word je het vaakst geflitst

De flexflitser wordt na twee maanden weer verplaatst (Foto: Omroep Tilburg).

De flitspaal langs de Ringbaan Oost bij de brug over de Piushaven heeft de afgelopen vier maanden ruim 3300 mensen geflitst. Dat is het hoogste aantal van alle flitspalen in Tilburg. Ook de flexflitser op de Burgemeester Bechtweg flitste meer dan 3000 keer. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In heel Tilburg werd regelmatig te hard gereden, maar opvallend is dat het vaak op dezelfde plekken fout gaat. Op de Ringbaan Oost rijden mensen het vaakst te hard, maar ook op de Burgemeester Bechtweg weten de bestuurders het gaspedaal goed te vinden. Van de flitser op de kruising van de Bredaseweg en de Zwartvenseweg zijn Tilburgers goed op de hoogte, want hier werden ‘slechts’ 390 mensen op de bon geslingerd.

Ringbaan West

Op de Ringbaan West staan maar liefst vijf flitsers, waarvan die op de kruising met de Cobbenhagenlaan het vaakst flitst. Maar ook bij de andere flitspalen reden in de afgelopen vier maanden minimaal duizend mensen te hard of door rood.

Tilburg heeft sinds zo’n anderhalf jaar een flexflitspaal. Deze wisselt af tussen twee locaties: Ringbaan Zuid en de Burgemeester Bechtweg. Op beide locaties rijden Tilburgers vaak te hard, want de flexflitser is in totaal goed voor meer dan 5200 boetes. Onlangs werd bekend dat Tilburg een tweede mobiele flitspaal krijgt, die op vier verschillende locaties ingezet kan worden. Wanneer die flitser er komt, is nog niet bekend.  

250 boetes per dag

In totaal reden Tilburgers in de afgelopen vier maanden vaker te hard dan in de eerste vier maanden van dit jaar. Toen ging het nog om zo’n 23.000 boetes en dat zijn er nu ruim 27.000. Dat zijn 6850 boetes per maand, ruim 1700 boetes per week en bijna 250 boetes per dag.   

LEES OOK:
Tilburg krijgt een nieuwe flexflitser en hier komt hij te staan

Pieter Soethout