Grote verkeerscontrole pakt ruim 250 hardleerse bestuurders met mobiel

(Foto: Politie)

Verkeersagenten schudden dinsdag teleurgesteld het hoofd. Tijdens een grote controle in het verkeer bleken maar liefst 252 bestuurders in overtreding. De controle met een touringcar vond plaats op de A16 , A58 en A59 rondom Breda en Tilburg en op de Ringbaan-West en de Midden-Brabantweg in Tilburg.

De ‘mono-cam’ registreerde 156 bestuurders op het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden. Nog vijf weggebruikers kregen een proces-verbaal voor het rechts inhalen, overschrijden van de maximaal toegestane snelheid en voor het gevaar voor afvallende lading.

‘Schokkende resultaten’

In het kader van de mono-campagne ‘ogen op de weg’ zijn 96 bestuurders ook daadwerkelijk aangesproken. De patrouillerende touringcar spotte hen en zette ze aan de kant. Een van de automobilisten probeerde onder een bekeuring uit te komen en beweerde dat hij op zijn telefoon keek voor de navigatie. Ondanks dat er wel twee telefoons in zijn auto lagen, had hij geen navigatiesysteem, constateerde de agent. Ook deze bestuurder kreeg een bon.

In slechts zes uur tijd bleken maar liefst 252 bestuurders in overtreding. Zij werden bekeurd.

Een verkeersagent spreekt van een ‘waardevolle actie met eigenlijk schokkende resultaten’. Hij herhaalt nog maar eens: ‘Bestuurders die een mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden zijn een gevaar voor zichzelf en de andere weggebruikers.’

Thomas de Zeeuw