Man gaat los met stenen, kaapt auto en eindigt getaserd bij station Tilburg

Foto: ter illustratie | politie.nl

Het klinkt bijna als een scène uit een actiefilm: rond 5.22 kreeg de politie een melding binnen dat een man aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg met stenen gooide naar voorbijrijdende auto’s. Wat begon als vandalisme, eindigde in een wilde achtervolging door de stad.

De situatie bleek al snel uit de hand te lopen. De man stapte bij iemand in de auto die voor een rood stoplicht stond te wachten. De bestuurder van het voertuig zou door de man uit de auto geduwd zijn. De verdachte nam vervolgens de auto over en reed ermee weg. De politie zette de achtervolging in die door verschillende straten in Tilburg leidde.

Getaserd

De verdachte reed een flink stuk door de stad voordat de politie erin slaagde om hem aan de Spoorlaan klem te rijden. De achtervolging kwam aan het voorplein van het station tot stilstand. Daar wist de politie de man te overmeesteren. Tijdens de aanhouding werd de man getaserd.

Na zijn aanhouding werd de man naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Over zijn verwondingen of reden van zijn gedrag is nog niets bekend. De eigenaar van de gestolen auto heeft aangifte gedaan. De man wordt overgebracht naar een cellencomplex.

Foto: Barend Mondt / Omroep Brabant

Angela Weisz