Metershoge vlammen uit opslagloods in Beekse Bergen

Foto: Toby de Kort - SQ Vision

Een opslagloods bij Safaripark Beekse Bergen brandde zondag nacht volledig uit. De brand woedde in een loods tussen het park en het naastgelegen Lake Resort. Niemand raakte gewond. Ook de dieren zijn veilig.

De brandweer kreeg om 00:15 uur een melding. Bij aankomst zagen de brandweerlieden metershoge vlammen vanuit de loods in de Beekse Bergen komen. In de opslagruimte bevond zich onder meer het schoonmaakbedrijf, spullen voor het zwembad en bedrijfskleding. Op het terrein van de Beekse Bergen stonden ook delen van treintjes in de fik. Hoewel een deel nog met een pick-up kon worden verplaatst, gingen de meeste wagons in vlammen op.

Grote rookontwikkeling

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Tientallen wagens van de hulpdiensten kwamen ter plaatse. De brandweer maakte gebruik van het water uit het nabijgelegen kanaal. Verschillende medewerkers van de Beekse Bergen kwamen ook naar het park. Zo hielden ze hun dieren nauwlettend in de gaten vanwege de grote rookontwikkeling door de brand.

De brandweer is uren bezig geweest om de brand onder controle te krijgen. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwde omwonenden dat er veel rookontwikkeling was. Ramen en deuren moesten gesloten blijven. De brandweer heeft om 02:58 uur het sein ‘brand meester’ gegeven. De veiligheidsregio laat weten dat de brandweer nog enkele uren nodig heeft om de brand na te blussen. In de omgeving Hilvarenbeek en Tilburg is de geur van rook te ruiken.

Van de loods is niets meer over. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

LEES OOK:
Brand in Safaripark: man in beeld die wordt verdacht van brandstichting

Vanessa Spaanderman