Trappers had iets recht te zetten in duel tegen Saale Bulls Halle: ‘Het moest beter’

trappers

“Het was een goede revanche”, zegt Max Hermens, teamcaptain van Tilburg Trappers, na de overwinning op Saale Bulls Halle. De ijshockeyploeg uit Tilburg won met 3-1 en toonde zich sterk in de wedstrijd. “Als team hebben we echt goed gespeeld, al had het wel wat meer mogen zijn.”

De wedstrijd tegen Saale Bulls Halle voelde voor Trappers alsof ze iets recht te zetten hadden. Afgelopen vrijdag ging het namelijk minder goed in de wedstrijd tegen Essen, die eindigde in een nederlaag van 6-2. Hermens vertelt: “Na die vrijdag wisten we dat het beter moest. We hebben dit keer de focus gelegd op het team, in plaats van het individu. We hebben laten zien dat we wat meer voor elkaar wilden knokken, niet letterlijk, maar door slim te spelen en de juiste beslissingen te maken.”

De wedstrijd verliep redelijk stabiel, waarin Tilburg Trappers na de eerste periode op een voorsprong van 1-0 stond. Saale Bulls Halle bood weerstand, maar het Tilburgse team bleef scherp. “Halle is een goed team, met veel ervaring. Het gevaar loert altijd als de score lang 1-0 blijft, maar gelukkig viel onze tweede goal op het juiste moment.”

Die 2-0 voorsprong gaf Trappers net de buffer die het team nodig had. “Ze kunnen ineens gevaarlijk worden. Dat wij zo weinig hebben weggegeven en goed verdedigd hebben, is echt knap. Zeker tegen zo’n sterke tegenstander.”

Lullig doelpunt

Ondanks het sterke spel van de Tilburgse ploeg, kregen ze toch een tegendoelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd. “Ja, dat is wel zonde. Het lijkt haast een vloek”, zegt Hermens daarover. “Het was een beetje een lullig doelpunt. De puck ging via mij en nog iemand anders het doel in. Maar we bleven rustig. Gelukkig hebben we genoeg ervaren jongens in het team die weten hoe ze zo’n situatie moeten managen.”

Een ander punt van aandacht waren de spelers die vanwege blessures niet konden meedoen. Uiteraard jammer, zegt de aanvoerder van het team, maar hij weet ook dat het bij de sport hoort. “We willen natuurlijk altijd met een volledige line-up spelen. De jongens die nu geblesseerd zijn (Muller, Rinaldi, Hessels, De Bonth en Stempher (red.), voegen veel toe aan het spel. Het is vooral voor hen zelf heel vervelend, want ze willen graag spelen. We hopen dat ze snel terug zijn, want met deze jongens erbij hadden we het misschien nog beter gedaan.”

Op vrijdag 18 oktober speelt Tilburg Trappers een thuiswedstrijd tegen Hammer Eisbären.

Angela Weisz