Oisterwijk heeft een nieuwe raadsgriffier: ‘Voel me thuis door informeel sfeertje en korte lijntjes’

Foto: Gemeente Oisterwijk.

Gemeente Oisterwijk verwelkomt per 1 december Aletta van der Veen als nieuwe raadsgriffier. Zij volgt Daniëlle Robijns op, die vanaf 1 oktober de gemeente heeft verlaten. Sinds 1,5 jaar werkt Van der Veen als raadsadviseur op de griffie en heeft met haar verleden als wethouder en raadslid in Gilze en Rijen het juiste profiel voor de functie.

De griffier plant alle vergaderingen, zorgt voor een volledige en juiste informatievoorziening (zoals vergaderstukken) richting de raad en adviseert over voorstellen, werkwijze en/of aanpak.

Verder is de griffier bij alle raadsvergaderingen aanwezig om het verloop ervan te stroomlijnen, ondertekent ze alle officiële stukken van de raad, verzorgt de voorlichting vanuit de raad en bereidt hoorzittingen en werkbezoeken van deze voor.

Kennis, empathie en daadkracht

‘‘Aletta van der Veen heeft in de korte tijd dat ze werkzaam is in Oisterwijk laten zien dat ze sterk betrokken is bij onze gemeente en de gemeenteraad. Door haar jarenlange ervaring in zowel politieke als bestuurlijke functies, brengt ze een unieke combinatie van kennis, empathie en daadkracht mee”, aldus de voorzitter van de werkgeverscommissie, Sharon Kroon.

Van der Veen zelf: ‘‘Deze gemeente kenmerkt zich door een informele sfeer en korte lijntjes. Daar voel ik me bij thuis. Ik kijk er naar uit om samen met het fijne griffieteam verder te bouwen aan een sterke en transparante raad.’’

Thomas de Zeeuw