Tilburgse Eva straalt aan de zijde van Tim Hofman tijdens Televizier-Ring Gala

Foto: Eva Hermans-Kroot

Het regende sterren tijdens het jaarlijkse Televizier-Ring Gala in Amsterdam en één daarvan was de Tilburgse Eva Hermans-Kroot (26). Aan de arm van Tim Hofman, die haar eerder meevroeg als zijn date, schitterde Eva donderdagavond over de rode loper van het gala.

Hofman werd genomineerd in de categorie Presentator en vroeg Eva in september al mee als zijn date. De Tilburgse vertelde daar in de Q-music show met Mattie en Miljuschka eerder dat ze er erg veel zin in had. “Ik bereid me voor op het grootste, maar denk dat het allemaal nog groter gaat zijn. Dat ik een beetje ga denken van, wat gebeurt er hier nou allemaal?”

Voordat de grote avond begon, werd Eva met een taxi opgehaald in Tilburg. Daarna ging ze samen met haar man Matthijs een hapje bij Hofman eten, om vervolgens samen door te gaan naar het gala.

‘Dankjewel Eef!’

In het Koninklijk Theater Carré won Hofman de felbegeerde Televizier-Ring, waarop hij van Eva een dikke knuffel en applaus kreeg. Tijdens zijn bedankspeech richtte Hofman zich tot enkele mensen die belangrijk voor hem zijn, waaronder de deelnemers van zijn programma ‘Over Mijn Lijk’. Eva kreeg daarbij een bijzondere vermelding: “Ze geven alles, soms op de rand van hun sterfbed nog. Ik mag alles vragen, ze geven altijd antwoord. Ik heb vanavond een date bij me, Eva. Daar zit ze. Dankjewel Eef!”

Longeneeslijk, het boek

Al sinds 31 maart 2021 deelt Eva openlijk haar verhaal over leven met ongeneeslijke kanker. In de zomer kondigde ze aan dat haar boek, ‘Longeneeslijk’, op 17 december verschijnt. “Ik vind het bizar. Ik ben er vooral heel enthousiast over en kan echt niet wachten tot ik het eerste exemplaar in handen heb”, liet Eva in een eerder interview met Omroep Tilburg al weten.

LEES OOK:
Tilburgse Eva (26) schrijft een boek over haar ziekte: ‘Altijd al goed in van mij afschrijven geweest’

Angela Weisz