Teleurstellende avond op Stappegoor: ‘Dit is niet Trappers-waardig’

Een hoop gejoel in een overvol IJssportcentrum Stappegoor: ook vrijdagavond waren de supporters van Tilburg Trappers het regelmatig niet eens met de keuzes van de scheidsrechters. Tegenstander Hammer Eisbären trok zich daar niets van aan, scoorde er vrolijk op los en trakteerde de thuisclub op een flinke nederlaag: 1-7.

In de eerste periode vielen de tegengoals als rijpe appelen. Door een slordige start wist de Duitse ploeg binnen twee minuten al twee goals te maken. Daarna ging het van kwaad tot erger: goalie Ruud Leeuwesteijn lette niet goed op toen hij de puck achter het doel probeerde weg te spelen. Hij verloor de macht over de puck en Joey Luknowsky maakte daar gretig gebruik van: 0-3. De puck werd in een leeg doel geschoten; een duur cadeau van Trappers. Het niveau gleed verder af en dat resulteerde nog voor de eerste onderbreking in nog twee tegendoelpunten.

Teamcaptain Max Hermens was na de wedstrijd zichtbaar aangeslagen.. “Het was echt beschamend. We hebben ons als team van onze allerslechtste kant laten zien en dat is echt het laatste wat je wilt”, verzuchtte Hermens. “Het is nu echt wel tijd om de knoppen om te zetten. We hebben genoeg kwalitatieve spelers binnen ons team dus er moet echt wat veranderen binnen de groep.”

Onbenutte powerplays

In de tweede periode werd Leeuwesteijn op de bank gezet en moest collega-goalie Cedric Andree het van hem overnemen. Trappers leek aanvallender te spelen en dat wierp zijn vruchten af. Philip Marinaccio wist in de powerplay het eerste doelpunt voor Trappers te maken. De nummer 86 ging recht op het doel af en wist een gaatje te vinden tussen de benen van de keeper.

Volgens Hermens heeft de tweede periode laten zien dat de ijshockeyers daadwerkelijk goed zijn in wat ze doen. “Maar ja, dan blijft het 1-5. Eigenlijk had er 3-5 op het bord moeten staan. Dat is denk ik wel een klap in gezicht voor de meeste jongens. Hopelijk behouden we onze tweede plek en hebben we nu de slechtste momenten van het seizoen achter de rug”, vertelde Hermens. De mannen kregen nog meerdere kansen in de tweede periode, maar die bleven onbenut.

Mentale strijd

Coach Todd Warriner heeft al eerder aangegeven dat het aantal strafminuten moeten minderen. Ook bij deze wedstrijd hadden de Tilburgers daar veel moeite mee. “Ik denk dat we niet het favoriete kindje van de klas zijn. De frustratie is er ook omdat we elke keer zo slecht starten. En als de frustratie hoog is, dan zijn dat de dingen die er automatisch insluipen.”

Het sterkere spel wat in de tweede periode te zien was, zakte in de derde periode als een kaartenhuis weer in elkaar. De spelers waren zichtbaar opgefokt dat het spel niet liep als gehoopt was. Uiteindelijk wisten de tegenstanders de wedstrijd met 1-7 te winnen, tot grote vreugde van een handvol meegereisde fans.

Hermens, die altijd pleit om niet hard te spelen, verlegt door zulke wedstrijden toch stiekem zijn grenzen. “Het is een struggle. Ik ben verantwoordelijk voor de groep en er wordt eerst naar mij gekeken als iets niet goed is. Dus dat voel je echt wel, zeker de laatste weken. Ik heb ook zeker de neiging om dingen te doen die ik normaal niet zou doen. Dat is eigenlijk al een grens die je een beetje overschrijdt”. De teamcaptain geeft aan hiervan te leren en hard aan de slag te gaan om collectief beter hiermee om te gaan.

De volgende wedstrijd is zondag 20 oktober tegen Hannover Indians.

LEES OOK:
Trappers had iets recht te zetten in duel tegen Saale Bulls Halle: ‘Het moest beter’

Vanessa Spaanderman